Čokoládové cupcakes s mascarpone krémem zpět

Těsto:
hrubá mouka45 ghladká mouka130 ghorká voda200 ml
krupicový cukr200 gkakao50 gmáslo110 g
prášek do pečiva2 lžičkyvejce2 ksvanilkový extrakt2 lžičky
sůl špetka
Na polevu:
mascarpone250 gzakysaná smetana80 gmoučkový cukr100 g
vanilkový extrakt2 lžičkycukrářské barvivo dle uvážení
Na ozdobení:
jakoukoliv cukrovou posypku dle potřeby
hrubá mouka 45 g, hladká mouka 130 g, horká voda 200 ml, krupicový cukr 200 g, kakao 50 g, máslo 110 g, prášek do pečiva 2 lžičky, vejce 2 ks, vanilkový extrakt 2 lžičky, sůl špetka, mascarpone 250 g, zakysaná smetana 80 g, moučkový cukr 100 g, vanilkový extrakt 2 lžičky, cukrářské barvivo dle uvážení, jakoukoliv cukrovou posypku dle potřeby

Příprava

Původně jsem se inspirovala z několika (asi 3) receptů a vzniklo něco, čeho ještě včera večer zmizela více než polovina :)))

Nejprve jsem si v kastrolku rozehřejeme ve vodě máslo společně s kakaem.
Necháme tak 15 - 30 minut vychladnout.
Mezitím smícháme mouky se solí, extraktem a práškem do pečiva.
V jiné misce si ušleháme vejce s cukrem do hladké a světlé pěny.
Smícháme směs z mouky se směsí z vajec a lehce zamícháme.
Předehřejeme troubu na 180°C.
Přilijeme máslo s kakaem do mouky s vejci a tentokrát zamícháme skutečně velice pečlivě, aby se všechno spojilo dohromady a vytvořilo hladkou hmotu.
Těstem plníme do 2/3 formičky, papírové košíčky nebo vymazaný plech na muffiny. Já měla ty svoje silikonové a můžu říct, že už nechci jinou formu než silikonovou :D
Pečeme asi 20 - 30 minut, ale vždycky se pojistíme starou známou špejlovou technikou :D

Smícháme mascarpone se zakysanou smetanou a ušleháme dohromady.
Pomalu přidáváme moučkový cukr s extraktem a stále šleháme.
Připravíme si do několika kapek vody maličko cukrářského barviva (já měla malinově červenou) a přidáme do polevy.
Všechno pečlivě zamícháme.
Zdobičkou nanášíme rovnoměrně na jednotlivé vychladnuté (!!!!) bábovičky krém.

Můžeme dozdobit cukrovým sypáním, grankem, bonbony,... Prakticky čímkoliv :)
Necháme před podáváním ještě dotuhnout v lednici.

 

2013-12-09 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI