Čokoládové popraskané sušenky

zpět
Čokoládové popraskané sušenky
Ingredience:
máslo60 gčokoláda na vaření 44% CARLA Chocolate200 gcukr krupice100 g
vejce2 kshladká mouka230 gkypřící prášek do pečiva2 lžičky
sůl špetkamoučkový cukr na obalení
máslo 60 g, čokoláda na vaření 44% CARLA Chocolate 200 g, cukr krupice 100 g, vejce 2 ks, hladká mouka 230 g, kypřící prášek do pečiva 2 lžičky, sůl špetka, moučkový cukr na obalení

Příprava

Letos mě zaujala novinka – popraskané sušenky. Dají se dělat různé druhy, pomerančové, citronové, vanilkové, kakaové, ale Vendulka si přála čokoládové. Tak máme opravdu extra čokoládové. A jak už to u nás bývá, jedná se o mini verzi. Musím podotknout, že čím větší kuličky uděláte, tak tím víc popraskají, ale praskají i tak méně, než třeba vanilkové a to díky “těžkému čokoládovému těstu”, ale ta čokoládová chuť, je prostě dokonalá!

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a máslo. Používám kvalitní 44% čokoládu na vaření od českého výrobce čokolády CARLA Chocolate. V míse si vyšleháme vejce s cukrem krupice a přidáme vlažnou rozpuštěnou čokoládu. Pak již jen přidáme špetku soli, 2 vrchovaté lžičky kypřícího prášku do pečiva a hladkou mouku. Směs důkladně promícháme a zpracujeme těsto. 
Z těsta tvarujeme kuličky, velikost jsem dělala asi jako lískový oříšek, ale vy si je upečte podle svého gusta. Neupečené kuličky důkladně obalíme v moučkovém cukru a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C cca 10 - 12 minut.

2016-12-20 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI