Čokoládové pralinky zpět

Ingredience:
kakaové máslo Troubelice100 gkakaový prášek Troubelice100 gjavorový sirup Grade A100 g
Koko Ghí nebo kokosový olej35 - 40 g
kakaové máslo Troubelice 100 g, kakaový prášek Troubelice 100 g, javorový sirup Grade A 100 g, Koko Ghí nebo kokosový olej 35 - 40 g

Příprava

Čokoláda k Vánocům patří, a tak jsem se rozhodla opět připravit pralinky. Alergici na mléčnou bílkovinu musí hlídat složení čokolád, které často obsahují mléčné složky. Při přípravě vlastní čokolády se obávat nemusíme, víme, co jíme, můžeme si kvalitu surovin sami zvolit a samotná příprava má kouzlo, hlavně ta vůně. Při přípravě pralinek mi pomáhal syn, kterého příprava čokolády velmi bavila, hlavně důkladné očištění zbytků z misky. Příprava je velmi snadná a rychlá, výhodou je nejen rychlost, ale i pestrá škála chutí, kdy si můžete přidat při přípravě čokolády oblíbené ořechy, sušené ovoce či likér.

Ve vodní lázni pozvolna rozehřejeme kakaové máslo, následně přidáme koko ghi či kokosový tuk (oba tuky nesmí být tuhé, pokud skladujete v lednici, nechte je povolit), oba tuky (kakové máslo a zvolený tuk) mícháním spojíme, metličkou vmícháme kakaový prášek, osladíme sirupem. Můžeme přidat namleté ořechy, likér atd. Nalijeme do silikonové formy nebo na plech, který vysteleme pečícím papírem a necháme ztuhnout, já dala vychladit do lednice. Použila silikonovou formu od Tescomy na malé ořechy.

Poznámka:

Koko Ghí je kombinace ghíčka s bio kokosovým olejem.  Má velmi jemnou chuť s nádechem po kokosu, prostě pecka. V lednici úžasně zatuhne jako kokosový olej, tudíž Koko Ghí najde uplatnění i v nepečených laskominách či raw dezertech.

České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení, zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. 

2016-12-22 Dezerty

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostnávštěva
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI