Ingredience: | |||||
kvalitní hořká čokoláda | 250 g | smetana ke šlehání | 90 ml | máslo | 20 g |
likér Grand Marnier | 2 lžíce | kůra z jednoho pomeranče | dle chuti | sůl | špetka |
vanilkový extrakt | pár kapek | lyofilizované maliny | cca 30 g |
Když se mi poprvé do ruky dostaly lyofilizované maliny, přemýšlela jsem, jaký recept s nimi vymyslím. V tomto vánočním období, kdy se v každé rodině peče cukroví, mě napadlo v rozdrcených malinách obalit čokoládové truffles. Spojení hořké čokolády a kyselých malin je úžasné.
1) Čokoládu si nasekáme nadrobno a dáme do misky.
2) Smetanu dáme do rendlíku a zahříváme, dokud nám nezačne probublávat. V tu chvíli dáme máslo a ihned, jak se rozpustí, stáhneme z plotny.
3) Smetanou přelijeme čokoládu a dobře zamícháme. Čokoláda by se nám měla dobře rozpustit. Pokud se tak nestane, necháme ji nad vodní lázní dorozpustit.
4) Přidáme likér, kůru z pomeranče, špetku soli a vanilkový extrakt. Vše dobře promícháme a necháme v lednici vychladit minimálně 3 hodiny.
5) Po vychladnutí čokoládu vyjmeme z lednice a s pomocí lžíce, kterou si čokoládu vydlabujeme, pak v dlaních tvarujeme kuličky.
6) V misce si podrtíme lyofilizované maliny, které poté přesejeme, abychom v nich neměli semínka.
7) Hotové kuličky obalujeme v malinovém prachu, poté je dáme do papírových košíčků a skladujeme v lednici.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI