Čokoládové truffles s lyofilizovanými malinami zpět

Ingredience:
kvalitní hořká čokoláda250 gsmetana ke šlehání90 mlmáslo20 g
likér Grand Marnier2 lžícekůra z jednoho pomeranče dle chutisůl špetka
vanilkový extrakt pár kapeklyofilizované malinycca 30 g
kvalitní hořká čokoláda 250 g, smetana ke šlehání 90 ml, máslo 20 g, likér Grand Marnier 2 lžíce, kůra z jednoho pomeranče dle chuti, sůl špetka, vanilkový extrakt pár kapek, lyofilizované maliny cca 30 g

Příprava

Když se mi poprvé do ruky dostaly lyofilizované maliny, přemýšlela jsem, jaký recept s nimi vymyslím. V tomto vánočním období, kdy se v každé rodině peče cukroví, mě napadlo v rozdrcených malinách obalit čokoládové truffles. Spojení hořké čokolády a kyselých malin je úžasné.

1) Čokoládu si nasekáme nadrobno a dáme do misky.

2) Smetanu dáme do rendlíku a zahříváme, dokud nám nezačne probublávat. V tu chvíli dáme máslo a ihned, jak se rozpustí, stáhneme z plotny.

3) Smetanou přelijeme čokoládu a dobře zamícháme. Čokoláda by se nám měla dobře rozpustit. Pokud se tak nestane, necháme ji nad vodní lázní dorozpustit.

4) Přidáme likér, kůru z pomeranče, špetku soli a vanilkový extrakt. Vše dobře promícháme a necháme v lednici vychladit minimálně 3 hodiny.

5) Po vychladnutí čokoládu vyjmeme z lednice a s pomocí lžíce, kterou si čokoládu vydlabujeme, pak v dlaních tvarujeme kuličky.

6) V misce si podrtíme lyofilizované maliny, které poté přesejeme, abychom v nich neměli semínka.

7) Hotové kuličky obalujeme v malinovém prachu, poté je dáme do papírových košíčků a skladujeme v lednici.

2016-12-22 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostoslava
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI