Čokoládovo-borůvkový bezlepkový dort zpět

Ingredience na korpus:
rozemleté mandle1/2 hrnkukokosová mouka1 hrnekkakao3/4 hrnku
kukuřičný škrob1 lžícesojové mléko1 hrnekkypřící prášek1 lžička
agáve sirup dle chuti
Ingredience na horní část:
bílé tofu250 gčerstvé borůvky300 glimetková štáva1 panák
agáve sirup1-2 lžícemáta drobnosti na zdobení
rozemleté mandle 1/2 hrnku, kokosová mouka 1 hrnek, kakao 3/4 hrnku, kukuřičný škrob 1 lžíce, sojové mléko 1 hrnek, kypřící prášek 1 lžička, agáve sirup dle chuti , bílé tofu 250 g, čerstvé borůvky 300 g, limetková štáva 1 panák, agáve sirup 1-2 lžíce, máta drobnosti na zdobení

Příprava

Tentokrát tu mám pro vás bezlepkový dortík, který si určitě zamilujete. Hlavně pozor, často se mi stává, že v půlce přípravy zjistím, že mám polovinu ingrediencí. Stává se, no!

Všechny suroviny na korpus smícháme dohromady a dáme do formy, o průměru 25 cm. Pečeme 20 minut na 180 stupňů.
Jakmile je korpus upečený, necháme ho vychladnout a vrhneme se na další postup.
Na vchní část rozmixujeme tofu s borůvkami a přidáme panáčka limetkové šťávy. Pokud nemáte limetku, můžete samozřejmě nahradit citronem.
Jakmile máme korpus správné teploty, přidáme borůvkovou směs a dáme do lednice ztuhnout.

Nazdobíme a můžeme podávat. Dobrou chuť!

2022-04-12 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnarozeniny
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI