Čokoládovo-dýňový cheesecake zpět

Korpus:
sušenky1 balenízměklé máslo / nebo 2 rozmačkané babány10 lžic
Náplň:
tvaroh nebo smetanový sýr500 gdýňové pyré300 gvejce3 ks
celozrnná mouka2 lžícesladidlo (obyčejný cukr asi 100 g) dle chutimuškátový oříšek špetka
citronová kůra dle chutikvalitní čokoláda100 g
sušenky 1 balení, změklé máslo / nebo 2 rozmačkané babány 10 lžic, tvaroh nebo smetanový sýr 500 g, dýňové pyré 300 g, vejce 3 ks, celozrnná mouka 2 lžíce, sladidlo (obyčejný cukr asi 100 g) dle chuti, muškátový oříšek špetka, citronová kůra dle chuti, kvalitní čokoláda 100 g

Příprava

Máte rádi cheesecake? Zkuste si jej připravit dle tohoto receptu a vyzkoušejte kombinaci dýně a čokolády.

Nejdříve nakrájejte omytou a oškrabanou máslovou dýni na kousky a dejte vařit asi na 20-25 minut. Poté rozmixujte a máte hotové pyré. Troubu předehřejte na 180°. Sušenky rozdrobte na maličké kousky, přidejte máslo nebo banán a hmotu namačkejte do formy na dort/koláč a dejte na 12-15 minut péct. Mezitím si připravte náplň. Jednoduše vše smíchejte dohromady a poté 1/3 oddělejte a přidejte k ní rozehřátou čokoládu. Světlou náplň nalijte na korpus a poté "pokapejte" tmavou náplní. Dejte péct na dalších 40-50 minut.

2013-11-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI