Korpus: | |||||
sušenky | 1 balení | změklé máslo / nebo 2 rozmačkané babány | 10 lžic | ||
Náplň: | |||||
tvaroh nebo smetanový sýr | 500 g | dýňové pyré | 300 g | vejce | 3 ks |
celozrnná mouka | 2 lžíce | sladidlo (obyčejný cukr asi 100 g) | dle chuti | muškátový oříšek | špetka |
citronová kůra | dle chuti | kvalitní čokoláda | 100 g |
Máte rádi cheesecake? Zkuste si jej připravit dle tohoto receptu a vyzkoušejte kombinaci dýně a čokolády.
Nejdříve nakrájejte omytou a oškrabanou máslovou dýni na kousky a dejte vařit asi na 20-25 minut. Poté rozmixujte a máte hotové pyré. Troubu předehřejte na 180°. Sušenky rozdrobte na maličké kousky, přidejte máslo nebo banán a hmotu namačkejte do formy na dort/koláč a dejte na 12-15 minut péct. Mezitím si připravte náplň. Jednoduše vše smíchejte dohromady a poté 1/3 oddělejte a přidejte k ní rozehřátou čokoládu. Světlou náplň nalijte na korpus a poté "pokapejte" tmavou náplní. Dejte péct na dalších 40-50 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI