Čokoládovo-pudingový dort zpět

Ingredience:
ovesné vločky150 gcelozrnná špaldová mouka hladká (polohrubá pšeničná)150 gsušená třtinová šťáva nebo třtinový cukr100 g
kokosový olej80 gbanány2 ksskořice1 lžička
kypřící prášek z vinného kamene10 gmandlové mléko (jakékoliv rostlinné)500 mlkukuřičný škrob40 g
hořká čokoláda200 gbanány3 kssušená třtinová šťáva nebo třtinový cukr dle chuti
ovesné vločky 150 g, celozrnná špaldová mouka hladká (polohrubá pšeničná) 150 g, sušená třtinová šťáva nebo třtinový cukr 100 g, kokosový olej 80 g, banány 2 ks, skořice 1 lžička, kypřící prášek z vinného kamene 10 g, mandlové mléko (jakékoliv rostlinné) 500 ml, kukuřičný škrob 40 g, hořká čokoláda 200 g, banány 3 ks, sušená třtinová šťáva nebo třtinový cukr dle chuti

Příprava

Kombinace čokolády a banánů mě snad nikdy neomrzí. A pokud máte rádi čokoládový puding, tak neváhejte a dort si upečte.

Navíc je tento dort velice jednoduchý. Na upečený korpus naskládáme banány nakrájené na kolečka a zalijeme čokoládovým pudingem. Teď jen musíme počkat, až nám puding v lednici zatuhne a můžeme mlsat. A kdyby jste neměli chuť na banány, tak je nahraďte jiným ovocem nebo je vynechte, ale pozor v korpusu je nevynechávat.

Dort můžeme podávat jen tak nebo posypat strouhanou čokoládou. Celý dort po zatuhnutí můžeme také posypat kakaem nebo skořicí. Popřípadě před zatuhnutím dozdobit ovocem dle libosti.

Jak na to:

  • V nožovém mixéru rozmixujeme 2 banány, kokosový olej sušenou třtinovou šťávu a skořici.
  • Přidáme vločky, mouku, kypřící prášek a ještě promixujeme. Tak ať se nám ingredience spojí.
  • Vznikne nám lepivé těsto. Přendáme ho do vymazané a vysypané dortové formy. Uhladíme (nejlépe rukama) a trochu zvedneme okraje kolem stěny dortové formy.
  • Pečeme na 180°C/30 minut.
  • Po upečení necháme ve formě a na korpus poklademe nakrájené banány.
  • V hrnci si ohřejeme 2/3 mléka. Ve zbylé 1/3 mléka rozmícháme kukuřičný škrob (nebo puding) a přilijeme ho k ohřátému mléku. Za stálého míchání vaříme cca 2 minuty. Přidáme čokoládu a mícháme do úplného rozpuštění. Vznikne nám hustý čokoládový puding. Chceme-li, puding ještě dosladíme.
  • Vzniklý puding nalijeme na korpus s banány a dáme pořádně vychladit do ledničky.
  • Dort po vychlazení a zatuhnutí rozkrájíme. Můžeme ozdobit strouhanou čokoládou a krájenými banány. Nebo posypeme kakaem či skořicí.  
2015-07-15 Dezerty

Poznámka

Uvedené suroviny jsou na formu cca 28 cm.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI