Čokoládový dezert z cizrny zpět

uvařená cizrna (v syrovém stavu je to cca 1/2 balíčku nebo můžete použít z plechovky)500 gtřtinový cukr120 gčokoláda50 g
kakao3 - 4 lžícevejce4 kspečící prášek1/2 lžičky
Ingredience:
uvařená cizrna (v syrovém stavu je to cca 1/2 balíčku nebo můžete použít z plechovky) 500 g, třtinový cukr 120 g, čokoláda 50 g, kakao 3 - 4 lžíce, vejce 4 ks, pečící prášek 1/2 lžičky

Příprava

Dezert, který můžou i bezlepkáři. Nechala jsem se inspirovat fazolovým brownies, které jistě všichni znáte, ale z cizrny jsem buchtu ještě neviděla a tak provedla pokus.

Ku podivu je vážně moc dobrá! Nicméně ne hned po upečení, ale až druhý, třetí den, kdy je perfektně rozleželá. A nejlepší je zalitá jogurtem!

Teď jsem přes dva týdny jezdila po Čechách a jsem nadšená jak je levá půlka naší země pěkná :D Především mě uchvátil Český Krumlov, kdo tam ještě nebyl tak je nejvyšší čas to napravit, opravdu nádherné město - především v porovnání s Brnem. Momentálně totiž po Brně provázím svoji švýcarskou rodinu a je to katastrofa:
a) město máte projité během jednoho dne
b) model starodávného Brna je pořád poblitý
c) bezdomovci vám ukazují své nemocné nohy a chtějí na ně peníze
d) uprostřed Svoboďáku se válí pytle s odpadky, hodiny neukazují kolik je hodin
e) romové se koupou ve všech kašnách (kromě té na Maliňáku, protože v ní jsou řasy)
Vyloženě výstavní městečko.

A pokud bydlíte v něčem podobném a máte chuť si zpříjemnit den, je čas na cizrnový dezert! :D Je fakt úplně lehoučký,příprava nezabere víc než 10 minut.

Postup:
Nejdříve nalámeme čokoládu do kostičky a dáme do mikrovlnky zhruba na minutu a půl roztavit.

Dále nasypeme cizrnu do robotu a rozmixujeme úplně nadrobno.

Rozmixovanou cizrnu dále v robotu rozhněteme s vejcem.

Jakmile je konzistence na oko příjemná, pomalu ji přidáváme cukr a kypřící prášek. Nakonec také čokoládu s kakaem.

Hotovo! Jak jsem na začátku avizovala, je to vážně děsně prosté :) Teď stačí do srnčího hřbetu dát pečící papír, těsto do něj nalít a dát cca na 45 min na 170°C péct.

Výsledek by měl vypadat nějak takto - nezapomeňte zalívat bílým neslazeným jogurtem, je to tak mnohem lepší! :) Co se vzhledu týče, je pěkné to ještě posypat práškovým cukrem.

Co se chuti týče, cizrnu z toho neucítíte, každopádně z konzistence je patrné, že v tom mouka není. (hlavně hodně zasytí a je bohatá na vlákninu:)) 

Nutriční hodnoty:

Energetická hodnota: 1937kcal/8103kJ
Bílkoviny: 74g
Sacharidy: 285g
Tuky: 54g
Vláknina: 41g

Pustíte se do toho? Jaké máte zkušenosti s cizrnou? A chutná vám? :)


2013-12-04 Dezerty

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI