uvařená cizrna (v syrovém stavu je to cca 1/2 balíčku nebo můžete použít z plechovky) | 500 g | třtinový cukr | 120 g | čokoláda | 50 g |
kakao | 3 - 4 lžíce | vejce | 4 ks | pečící prášek | 1/2 lžičky |
Ingredience: |
Dezert, který můžou i bezlepkáři. Nechala jsem se inspirovat fazolovým brownies, které jistě všichni znáte, ale z cizrny jsem buchtu ještě neviděla a tak provedla pokus.
Ku podivu je vážně moc dobrá! Nicméně ne hned po upečení, ale až druhý, třetí den, kdy je perfektně rozleželá. A nejlepší je zalitá jogurtem!
Teď jsem přes dva týdny jezdila po Čechách a jsem nadšená jak je levá půlka naší země pěkná :D Především mě uchvátil Český Krumlov, kdo tam ještě nebyl tak je nejvyšší čas to napravit, opravdu nádherné město - především v porovnání s Brnem. Momentálně totiž po Brně provázím svoji švýcarskou rodinu a je to katastrofa:
a) město máte projité během jednoho dne
b) model starodávného Brna je pořád poblitý
c) bezdomovci vám ukazují své nemocné nohy a chtějí na ně peníze
d) uprostřed Svoboďáku se válí pytle s odpadky, hodiny neukazují kolik je hodin
e) romové se koupou ve všech kašnách (kromě té na Maliňáku, protože v ní jsou řasy)
Vyloženě výstavní městečko.
A pokud bydlíte v něčem podobném a máte chuť si zpříjemnit den, je čas na cizrnový dezert! :D Je fakt úplně lehoučký,příprava nezabere víc než 10 minut.
Postup:
Nejdříve nalámeme čokoládu do kostičky a dáme do mikrovlnky zhruba na minutu a půl roztavit.
Dále nasypeme cizrnu do robotu a rozmixujeme úplně nadrobno.
Rozmixovanou cizrnu dále v robotu rozhněteme s vejcem.
Jakmile je konzistence na oko příjemná, pomalu ji přidáváme cukr a kypřící prášek. Nakonec také čokoládu s kakaem.
Hotovo! Jak jsem na začátku avizovala, je to vážně děsně prosté :) Teď stačí do srnčího hřbetu dát pečící papír, těsto do něj nalít a dát cca na 45 min na 170°C péct.
Výsledek by měl vypadat nějak takto - nezapomeňte zalívat bílým neslazeným jogurtem, je to tak mnohem lepší! :) Co se vzhledu týče, je pěkné to ještě posypat práškovým cukrem.
Co se chuti týče, cizrnu z toho neucítíte, každopádně z konzistence je patrné, že v tom mouka není. (hlavně hodně zasytí a je bohatá na vlákninu:))
Nutriční hodnoty:
Energetická hodnota: 1937kcal/8103kJ
Bílkoviny: 74g
Sacharidy: 285g
Tuky: 54g
Vláknina: 41g
Pustíte se do toho? Jaké máte zkušenosti s cizrnou? A chutná vám? :)
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI