Dort: | |||||
bílky | 5 ks | sůl | špetka | cukr krupice | 100 g |
kešu (pomixovat) | 70 g | hladká mouka | 110 g | kakao | 20 g |
Krém: | |||||
mascarpone | 125 g | smetana | 200 g | cukr | 1 lžíce |
Zdobení: | |||||
jahody | dle chuti |
Pokud chci doma potěšit všechny členy rodiny, stačí vzít do ruky kakao + cokoliv a všichni mi zobou z ruky. Popravdě, je to vždycky svátek i pro mě.
Naše rodina čokoholiků kakao a čokoládu naprosto zbožňuje. Takže když jsou narozeniny nebo svátek, je docela jasné, jaký dort se bude péct. S tímto dortem ale nemusíte jen čekat na narozeniny, klidně si díky němu udělejte výjimečný kterýkoliv den v roce.
Bílky vyšlehejte spolu se špetkou soli. Když jsou ušlehané, zašlehejte do nich ještě cukr. Poté do směsi přimíchejte všechny ostatní sypké suroviny. Těsto nalijte do formy na dort a pečte při 200°C asi 20 minut.
Šlehačku ušlehejte do tuha spolu s cukrem a zašlehejte do ní mascarpone.
Vychladlý dort ozdobte krémem a jahodami.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Na základ dortu jsem se inspirovala na blogu laskominy od Maryny.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI