Čokoládový dort s krémem s mascarpone a jahodami zpět

Dort:
bílky5 kssůl špetkacukr krupice100 g
kešu (pomixovat)70 ghladká mouka110 gkakao20 g
Krém:
mascarpone125 gsmetana200 gcukr1 lžíce
Zdobení:
jahody dle chuti
bílky 5 ks, sůl špetka, cukr krupice 100 g, kešu (pomixovat) 70 g, hladká mouka 110 g, kakao 20 g, mascarpone 125 g, smetana 200 g, cukr 1 lžíce, jahody dle chuti

Příprava

Pokud chci doma potěšit všechny členy rodiny, stačí vzít do ruky kakao + cokoliv a všichni mi zobou z ruky. Popravdě, je to vždycky svátek i pro mě.

Naše rodina čokoholiků kakao a čokoládu naprosto zbožňuje. Takže když jsou narozeniny nebo svátek, je docela jasné, jaký dort se bude péct. S tímto dortem ale nemusíte jen čekat na narozeniny, klidně si díky němu udělejte výjimečný kterýkoliv den v roce.

Bílky vyšlehejte spolu se špetkou soli. Když jsou ušlehané, zašlehejte do nich ještě cukr. Poté do směsi přimíchejte všechny ostatní sypké suroviny. Těsto nalijte do formy na dort a pečte při 200°C asi 20 minut.

Šlehačku ušlehejte do tuha spolu s cukrem a zašlehejte do ní mascarpone.

Vychladlý dort ozdobte krémem a jahodami.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


2018-06-19 Dezerty

Poznámka

Na základ dortu jsem se inspirovala na blogu laskominy od Maryny.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI