Crumble s jablky a ořechy zpět

Ingredience:
jablka250 gskořicový cukr1 lžícevlašské ořechy1 velká hrst
Drobenka:
polohrubá mouka70 ghaldká mouka70 gcukr krupice nebo krystal (nebo i třtinový)70 g
máslo80 g
Na servírování:
kysaná smetana dle chutijahody dle chuti
jablka 250 g, skořicový cukr 1 lžíce, vlašské ořechy 1 velká hrst, polohrubá mouka 70 g, haldká mouka 70 g, cukr krupice nebo krystal (nebo i třtinový) 70 g, máslo 80 g, kysaná smetana dle chuti, jahody dle chuti

Příprava

Crumble podávejte vlažná s kopečkem kysané smetany a ozdobené jahodami, ale je výborný i studený!

Drobenka: dejte si na kostky nakrájené máslo, mouku a cukr a vypracujte drobenku. To znamená, že prsty směs tak dlouho zpracovávejte, až se začne hezky „žmolkovat“ a nebo to dejte do robotu a je to bez práce.

Jablka oloupejte, nakrájejte na menší kostičky, promíchejte se skořicovým cukrem a dejte na dno zapékací nádoby (nebo malých misek), Zasypte jablka vlašskými ořechy, drobenkou a dejte péct do vyhřáté trouby. 

Péct - 40 minut při 180°C.

Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2015-03-12 Dezerty

Poznámka

Na 6 malých misek a nebo 1 velká zapékací nádoba.

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI