Cuketový perník s povidly

zpět
Cuketový perník s povidly
Ingredience:
polohrubá mouka2 hrnky (250 ml)nastrouhaná cuketa2 hrnkycukr krupice3/4 hrnku
mléko1 hrnekprášek do perníku1 ksskořice2 lžičky
vejce2 ksholndské kakao CARLA Chocolate2 lžíceolej2 lžíce
povidla do těsta2 lžícepovidla/marmeláda na promazání perníkumoučkový cukr/čokoládová poleva CARLA na posypání
polohrubá mouka 2 hrnky (250 ml), nastrouhaná cuketa 2 hrnky, cukr krupice 3/4 hrnku, mléko 1 hrnek, prášek do perníku 1 ks, skořice 2 lžičky, vejce 2 ks, holndské kakao CARLA Chocolate 2 lžíce, olej 2 lžíce, povidla do těsta 2 lžíce, povidla/marmeláda na promazání perníku, moučkový cukr/čokoládová poleva CARLA na posypání

Příprava

Tak jak to v létě bývá, máme k dispozici hodně ovoce a zeleniny. Pokud někdo pěstuje cukety, tak se dostává do situace, kdy je jich opravdu hodně. U nás cukety zpracovávám nejen na zelí, do těstovin, plním masem, smažím cukeťáky, ale i do dezertů, protože díky cuketě jsou krásně vláčné!

Všechny ingredience včetně povidel smícháme a vylijeme na vysypaný a vymazaný plech. Pečeme v troubě asi tak 20-25 minut při 180°C (zkuste do perníku píchnout špejlí, jestli už je upečený). Poté můžeme perník podélně proříznout a natřít marmeládou nebo povidly. Nakonec posypeme poučkovým cukrem, nebo polijeme čokoládovou polevou.

2016-07-19 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI