Datlové hrudky z ovesných vloček, bez cukru, s domácími povidly zpět

Ingredience:
Ghi125 govesné jemnějí vločky200 gdatle250 g
vejce2 ksvinný kámen1/2 lžičkyzrníčka z jednoho vanilkového lusku dle chuti
marmeláda/povidla dle potřeby
Ghi 125 g, ovesné jemnějí vločky 200 g, datle 250 g, vejce 2 ks, vinný kámen 1/2 lžičky, zrníčka z jednoho vanilkového lusku dle chuti, marmeláda/povidla dle potřeby

Příprava

Po vyhodnocení situace venku, jsme se se synem dohodli, že dopolední vycházka stačila a budeme péct. Navíc má novou zástěru a pořád chce být kuchař (mimo jiné). Krájel datle, odvážil vločky, rozbil vajíčka do mísy....Najednou se ztratil a byl podezřelý klid. Za chvíli jen šustění a odvíjení role pečícího papíru."Mamiiii, nová cesta, su stavař." Cesta pro bagry přes celý obývák až do kycuhyně.

Vejce a Ghii si vytáhneme z lednice, aby měly pokojovou teplotu. Datle nakrájíme na malé kousky. Všechny suché ingredience dáme do mísy a promícháme. Přidáme vajíčka a opět důkladně promícháme. Na závěr přidáme máslo, které důkladně zapracujeme. Z těsta tvoříme hrudky, které zdobíme povidly či marmeládou 
Pečeme cca 10min na 160 stupňů.

2015-12-21 Dezerty

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI