Ingredience: | |||||
polohrubá mouka | 750 g | mléko | 450 ml | droždí | 1/2 kostky |
prášek do pečiva (o malinko víc) | 1/2 sáčku | žloutek | 2 ks | cukr | 1 lžíce |
sůl | 2 malé lžičky | olej | 6 lžic | ||
Tvarohová náplň: | |||||
tvaroh | 250 g | žloutek | 1 ks | cukr | 1 lžíce |
rozinky | hrstička | vanilka | špička nože | ||
Maková náplň: | |||||
mléko | 250 ml | mletý mák | 200 g | cukr | 60 g |
rum | 1 lžička | skořice | 1 lžička | ||
Povidlová náplň: | |||||
povidla samotná | dle potřeby |
Před nějakým časem jsem objevila úžasný recept na buchty, trochu poupravila a za mě jsou to ty nejlepší buchty, co jsem kdy pekla. Jelikož se nikdy nemohu rozhodnout, čím je naplním, tak je plním vším najednou. Chuťový orgasmus zaručen.
Na míchání těsta používám kuchyňského robota, takže vše hodím do mísy, kvásky nedělám, a hnětu, nechám asi hodinu kynout.
Vykynute těsto rozdělím na devět kousků Každý jak chce, já mám ráda velké buchty, takže tyhle jsou opravdu obří. Z každého kousku udělám placičku a do ní dám lžíci tvarohové nápně, lžíci makové a lžíci povidlové náplně. Zabalím a vkládám do olejem vymazaneho pekáčku.
Každou buchtu ještě tím olejem ze strany promáznu aby se od sebe dobře oddělily.
Tvarohová:
Do tvarohu zamíchám žloutek, vanilku, cukr a rozinky a řádně promícháme.
Maková:
Mléko, mák a cukr smícháme a zahříváme v hrnečku do zhoustnutí. Přidám lžičku skořice a rumu.
Peču asi 40 minut pri 180 °C.
Ke konci pečení buchty přikrývám, aby nebyly moc tmavé.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI