jméno a příjmení | Monika Narrath |
znamení | býk |
koníčky | vaření a pečení, fotografování, mé děti, |
sny a cíle | Mít zdravé a šťastné děti. Můj osobní sen je, mít vlastní velké fotostudio. |
Jmenuji se Monika Narrath, jsem maminka dvou dětí a žiji v Rakousku. Tak asi jako každý, i já prošla v životě různými fázemi a změnami. Ovsem poslední tři jsou pro mě opravdu zásadní.
První fáze, která změnila můj život, byla svatba. Stala se ze mě opravdová "hospodyňka". Začala jsem se řídit heslem "udělej si sám"! Vařit jsem uměla, ale opravdu mě to chytlo, až když jsem začala žít v manželství. Taky jsem se naučila péct. Má druhá fáze začala po narození mé první dcery. Zjistila jsem, že upéct dort, není vůbec až tak těžké. Našla jsem v sobě zálibu ve focení, pořídila si svou první zrcadlovku a už to prostě „jelo“.
Má třetí a zatím poslední fáze byla po narození mé druhé dcery. Založila jsem si svůj první kvásek, upekla svůj první domácí chléb a od té doby jsem se koupeného ani nedotkla. Prostě vás to pohltí. Též jsem si stihla vyřídit živnosťák a mé hobby se stalo mou prací. Ráda cestuji, v jídle rozhodně nejsem vybíravá. Ráda zkouším nové věci a závidím lidem, kteří žijí u moře. Mohou do sebe cpát čerstvé ryby a všechny ty mořské potvory, kdy se jim zachce.
Je léto a všichni jistě milujeme ovocné buchty, koláče a jiné dobrůtky. Já tentokrát volila rybíz a udělala jsem dobře. Jakmile jsem položila talíř na stůl, skoro okamžitě se po buchtě zaprášilo.
Citronové koláče jsou osvěžující chutě, která se prostě do začínajícího léta skvěle hodí. Proto si se mnou upečte úžasný, rychlý a jednoduchý dezert.
Tak dokud ještě roste, tak je třeba jej řádně využít. Vyzkoušejte ho přidat do domácího chleba.
Už jsem vyzkoušela několik mrkvových dortů, ale tento je za mě na prvním místě.
Tato polévka patří mezi moje favority. Přesných gramáží se neřídím, dám všeho kolik dům dá a na co mám zrovna chuť. K obědu pak donesu velký hrnec, který se vždycky sní do dna. Nebojte se přidat, co v polévce milujete. Fazole, čočku, kedlubnu...prostě ať v ní klidně stojí lžíce.
Asi každý má ten svůj oblíbený recept na Pizzu. I já našla ten svůj a že jsem jich vyzkoušela hodně. Tento je však zaručeně to nej, při tom je to vlastně recept na rohlíky. Jen olej dávám prostě olivový.
Kdo by neznal tyto notoricky známé špagety, které však u nás doma mají pořád úspěch.
Musim se s vámi podělit o úžasné Enchiladas lasagne , kdo má rád chili con carne a lasagne, je tohle úžasná kombinace.
Za mě jednoznačně vyhrála rajčatová. Používám olivy s peckou, nejlépe řecké. Tu když vydloubnete, jsou prostě šťavnatější. A to nemluvím o pravém řeckém oleji.
Před nějakým časem jsem objevila úžasný recept na buchty, trochu poupravila a za mě jsou to ty nejlepší buchty, co jsem kdy pekla. Jelikož se nikdy nemohu rozhodnout, čím je naplním, tak je plním vším najednou. Chuťový orgasmus zaručen.
Šťavnaté kuřecí maso se sladkokyselou omáčkou, která je neuvěřitelně jednoduchá, rychlá a hlavně výborná.
Musím říct, že tyhle bezlepkové houstičky jsou opravdu úžasné a jednoduché. Je třeba opravdu jen tří surovin, když nepočítáme ingredince pro obložení.
A takto se ji dýňová polévka ve Štýrsku. Štýrsko je oblast v Rakousku, kde se pěstuje dýně a vyrábí úžasný dýňový olej, který je skvěly do salátů. Salát bez tohoto oleje zde prostě neexistuje, a nakapat si ho do dýňové polévky je taky lahoda.
Rychlá chutná pomazánka, se kterou se nemusíte stydět pohostit žádnou návštěvu. Naklíčená semínka ředkvičky dodají pomazánce ten správný říz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI