Chleba s medvědím česnekem zpět

Ingredience:
polohrubá mouka500 gmléko250 mldroždí (1/2 kostky)1 sáček
sůl10 gcukr krupice10 gslunečnicová semínka hrst
rozpuštěné máslo60 gmedvědí česnek100 g
polohrubá mouka 500 g, mléko 250 ml, droždí (1/2 kostky) 1 sáček, sůl 10 g, cukr krupice 10 g, slunečnicová semínka hrst, rozpuštěné máslo 60 g, medvědí česnek 100 g

Příprava

Tak dokud ještě roste, tak je třeba jej řádně využít. Vyzkoušejte ho přidat do domácího chleba.

Veškeré ingredience kromě medvědího česneku smícháme a uhněteme těsto. Necháme kynout asi 45 minut. Poté přidáme nasekaný medvědí česnek a znovu uhněteme. 

Připravené těsto vložíme do formy (já používám silikonovou formu na chleba, takže není třeba ji vymazávat). Necháme ve formě znovu asi půl hodiny kynout.

Vykynuté těsto vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů cca 45 minut.

2015-04-20 Ostatní

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI