Domácí pizza se špenátem a vajíčkem zpět

Ingredience na těsto:
polohrubá mouka500 gvoda250 golivový olej3 lžíce
sůl10 gcukr10 gsušené droždí20 g
Na pizzu:
špenát rozmražený listový1 velká hrstsýr Feta1 hrstkaniva1 hrstka
strouhaná mozzarella1 hrstkavejce1 kssekaná rajčata Pelati1 hrst
sůl1 špetkaoregano1 špetkaprolisovaný česnek1 ks
polohrubá mouka 500 g, voda 250 g, olivový olej 3 lžíce, sůl 10 g, cukr 10 g, sušené droždí 20 g, špenát rozmražený listový 1 velká hrst, sýr Feta 1 hrstka, niva 1 hrstka, strouhaná mozzarella 1 hrstka, vejce 1 ks, sekaná rajčata Pelati 1 hrst, sůl 1 špetka, oregano 1 špetka, prolisovaný česnek 1 ks

Příprava

Asi každý má ten svůj oblíbený recept na Pizzu. I já našla ten svůj a že jsem jich vyzkoušela hodně. Tento je však zaručeně to nej, při tom je to vlastně recept na rohlíky. Jen olej dávám prostě olivový.

Ze surovin na pizzu uhnětu těsto, které nechám asi 30 minut odležet a kynout, klidně až hodinu.
Poté vytvaruji dvě těsta, potřu sekanými rajčaty ala Pelati, případně česnekem a skládám dle libosti sýry. Přidáme i rozmražený listový špenát. Posypeme oregánem, případně můžeme dosolit.

Dám do trouby na 200 stupňů a myslím, že peču 15 minut. Před koncem pečení ještě rozklepnu na pizzu vajíčko a pár minutek dopékám.

Dobrou chuť!

2015-02-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI