Ingredience na těsto: | |||||
polohrubá mouka | 500 g | voda | 250 g | olivový olej | 3 lžíce |
sůl | 10 g | cukr | 10 g | sušené droždí | 20 g |
Na pizzu: | |||||
špenát rozmražený listový | 1 velká hrst | sýr Feta | 1 hrstka | niva | 1 hrstka |
strouhaná mozzarella | 1 hrstka | vejce | 1 ks | sekaná rajčata Pelati | 1 hrst |
sůl | 1 špetka | oregano | 1 špetka | prolisovaný česnek | 1 ks |
Asi každý má ten svůj oblíbený recept na Pizzu. I já našla ten svůj a že jsem jich vyzkoušela hodně. Tento je však zaručeně to nej, při tom je to vlastně recept na rohlíky. Jen olej dávám prostě olivový.
Ze surovin na pizzu uhnětu těsto, které nechám asi 30 minut odležet a kynout, klidně až hodinu.
Poté vytvaruji dvě těsta, potřu sekanými rajčaty ala Pelati, případně česnekem a skládám dle libosti sýry. Přidáme i rozmražený listový špenát. Posypeme oregánem, případně můžeme dosolit.
Dám do trouby na 200 stupňů a myslím, že peču 15 minut. Před koncem pečení ještě rozklepnu na pizzu vajíčko a pár minutek dopékám.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI