Rybízový koláč zpět

Těsto:
žloutek6 ksrozpuštěné máslo100 ghladká mouka500 g
sukr300 gsmetana150 mlvoda80 ml
prášek do pečiva1 balíček
Rybízová náplň:
rybíz500 gbílek6 ksskořice dle chuti
cukr150 g
žloutek 6 ks, rozpuštěné máslo 100 g, hladká mouka 500 g, sukr 300 g, smetana 150 ml, voda 80 ml, prášek do pečiva 1 balíček, rybíz 500 g, bílek 6 ks, skořice dle chuti, cukr 150 g

Příprava

Je léto a všichni jistě milujeme ovocné buchty, koláče a jiné dobrůtky. Já tentokrát volila rybíz a udělala jsem dobře. Jakmile jsem položila talíř na stůl, skoro okamžitě se po buchtě zaprášilo.

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Poté přidáme máslo s vodou, smetanu a mouka s práškem do pečiva. Smíchanou směs nalijeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C cca 20 minut. Mezitím si vyšleháme bílky, přidáme cukr a vyšleháme v hustý sníh. Přidáme skořici a nakonec vmícháme pomalu rybíz. Takto připravenou směs dáme na předpečené těsto a dáme znovu péct na 150°C asi 15 minut. 

2015-06-25 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI