Těsto: | |||||
žloutek | 6 ks | rozpuštěné máslo | 100 g | hladká mouka | 500 g |
sukr | 300 g | smetana | 150 ml | voda | 80 ml |
prášek do pečiva | 1 balíček | ||||
Rybízová náplň: | |||||
rybíz | 500 g | bílek | 6 ks | skořice | dle chuti |
cukr | 150 g |
Je léto a všichni jistě milujeme ovocné buchty, koláče a jiné dobrůtky. Já tentokrát volila rybíz a udělala jsem dobře. Jakmile jsem položila talíř na stůl, skoro okamžitě se po buchtě zaprášilo.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Poté přidáme máslo s vodou, smetanu a mouka s práškem do pečiva. Smíchanou směs nalijeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C cca 20 minut. Mezitím si vyšleháme bílky, přidáme cukr a vyšleháme v hustý sníh. Přidáme skořici a nakonec vmícháme pomalu rybíz. Takto připravenou směs dáme na předpečené těsto a dáme znovu péct na 150°C asi 15 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI