Focaccia s rajčaty a olivami zpět

Ingredience:
hladká mouka500 gsůl10 gcukr1 lžíce
droždí20 golivový olej5 lžicvlažné vody300 ml
rajčata dle potřebyolivy dle potřebybazalka dle potřeby
hladká mouka 500 g, sůl 10 g, cukr 1 lžíce, droždí 20 g, olivový olej 5 lžic, vlažné vody 300 ml, rajčata dle potřeby, olivy dle potřeby, bazalka dle potřeby

Příprava

Za mě jednoznačně vyhrála rajčatová. Používám olivy s peckou, nejlépe řecké. Tu když vydloubnete, jsou prostě šťavnatější. A to nemluvím o pravém řeckém oleji.

Kdo by u mě čekal složitou přípravu, tak se mýlí. Všechny ingredience na těsto dám do svého robota a hnětu. Jakmile mám hotové těsto, nechávám hodinku kynout. Těsto rozdělím na části, vytvořím placky a zase je nechávám odpočívat asi 20 min. Poté prsty udělám ďolíky, nakladu rajčata nebo olivy. Kdo chce, může si suroviny zapracovat přímo do těsta.

Přidám sušenou bazalku, když máte čerstvou je to vynikající. Pokapu kvalitním olejem, nejlépe z Řecka a šup do trouby. Peču asi 15-20 minut na 220 °C

2015-02-16 Předkrmy

Poznámka

Podáváme klidně se sýrovým salátem, k masu nebo tam, kde vám bude nejlépe chutnat.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI