Ingredience: | |||||
mrkev | 2 ks | celer | 1 ks | kedluben | 1 ks |
cibule | 1 ks | drcená rajčata | 2 plechovky | zeleninový vývar | 2 ks |
sůl | špetka | pepř | špetka | cukr dle chuti | špetka |
Noky: | |||||
žloutek | 2 ks | plátek másla | 1 ks | hrubá mouka | 8 lžíc |
sůl | špetka |
Tato polévka patří mezi moje favority. Přesných gramáží se neřídím, dám všeho kolik dům dá a na co mám zrovna chuť. K obědu pak donesu velký hrnec, který se vždycky sní do dna. Nebojte se přidat, co v polévce milujete. Fazole, čočku, kedlubnu...prostě ať v ní klidně stojí lžíce.
Zeleninu nakrájíme na kostičky, cibuli na čtvrtky a vše orestujeme na olivovém oleji. Přidáme nasekaná rajčata v plechovce a dále chvilku restujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem, dochutíme pepřem, solí a případně cukrem. Necháme lehce bublat pod pokličkou, pokud máme přidáme čerstvé bylinky.
A jdeme na naprosto jednoduché těstíčko na noky.
Rozšleháme 2 žloutky, přidáme plátek másla, špetku soli a 8 lžic hrubé mouky. Vše propracujeme a připravíme si na konečnou fázi, kdy noky v polévce zavaříme.
Těsto by mělo být hustčí, takže s moukou improvizujte a případně lžíci přidejte.
Jakmile je zeleninka křupavá, tvoříme lžícemi nočky, které vhazujeme do polévky a ještě chvilku povaříme. Dochutíme a svoláváme rodinu ke stolu.
Doboru chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI