Zeleninová polévka s noky zpět

Ingredience:
mrkev2 ksceler1 kskedluben1 ks
cibule1 ksdrcená rajčata2 plechovkyzeleninový vývar2 ks
sůl špetkapepř špetkacukr dle chuti špetka
Noky:
žloutek2 ksplátek másla1 kshrubá mouka8 lžíc
sůl špetka
mrkev 2 ks, celer 1 ks, kedluben 1 ks, cibule 1 ks, drcená rajčata 2 plechovky, zeleninový vývar 2 ks, sůl špetka, pepř špetka, cukr dle chuti špetka, žloutek 2 ks, plátek másla 1 ks, hrubá mouka 8 lžíc, sůl špetka

Příprava

Tato polévka patří mezi moje favority. Přesných gramáží se neřídím, dám všeho kolik dům dá a na co mám zrovna chuť. K obědu pak donesu velký hrnec, který se vždycky sní do dna. Nebojte se přidat, co v polévce milujete. Fazole, čočku, kedlubnu...prostě ať v ní klidně stojí lžíce.

Zeleninu nakrájíme na kostičky, cibuli na čtvrtky a vše orestujeme na olivovém oleji. Přidáme nasekaná rajčata v plechovce a dále chvilku restujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem, dochutíme pepřem, solí a případně cukrem. Necháme lehce bublat pod pokličkou, pokud máme přidáme čerstvé bylinky.

A jdeme na naprosto jednoduché těstíčko na noky.
Rozšleháme 2 žloutky, přidáme plátek másla, špetku soli a 8 lžic hrubé mouky. Vše propracujeme a připravíme si na konečnou fázi, kdy noky v polévce zavaříme.
Těsto by mělo být hustčí, takže s moukou improvizujte a případně lžíci přidejte.

Jakmile je zeleninka křupavá, tvoříme lžícemi nočky, které vhazujeme do polévky a ještě chvilku povaříme. Dochutíme a svoláváme rodinu ke stolu.

Doboru chuť!

2015-03-02 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostzima
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI