Dýňová polévka zpět

Ingredience:
dýně Hokkaido1 ksjablko2 ksmrkev2 ks
menší celer1/2 kszeleninový vývar dle potřebysmetana1 kelímek
sůl špetkapepř špetkaparmezán dle potřeby
dýňový olej dle chutidýňová semínka dle chuti
dýně Hokkaido 1 ks, jablko 2 ks, mrkev 2 ks, menší celer 1/2 ks, zeleninový vývar dle potřeby, smetana 1 kelímek, sůl špetka, pepř špetka, parmezán dle potřeby, dýňový olej dle chuti, dýňová semínka dle chuti

Příprava

A takto se ji dýňová polévka ve Štýrsku. Štýrsko je oblast v Rakousku, kde se pěstuje dýně a vyrábí úžasný dýňový olej, který je skvěly do salátů. Salát bez tohoto oleje zde prostě neexistuje, a nakapat si ho do dýňové polévky je taky lahoda. 

Dýni Hokkaido (hodně lidi neví, že se neloupe, tak tedy neloupat) mrkev, celer, oloupaná jablka a zeleninový vývar povaříme. Jakmile je vše měkké, rozmixujeme vše dohladka a zjemníme smetanou. Nakonec zakápneme dýňovým olejem a posypeme dýňovými semínky. Polévku můžeme podávat s domácím kváskovým chlebem a jak jinak, žen dýňovým.

Parmezán není dobrý jen do špaget, ale jsou z něj úžasné chipsy. Nastrouhejte parmezán na jemno, smíchejte s bylinkami dle chuti (já dala chilli).  Na plech udělejte kopečky, které trochu vytvarujte na placičky a nechte péct v troubě na 200°C cca 5 minut. Vzniklé chipsy přendejte na talíř a máte hotovo. Tyto parmazánové chipsy jsou úžasné i k vínu. 

2014-11-25 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI