Ingredience: | |||||
kokosové mléko Aroy-D | 500 ml | smetana ke šlehání 30% | 200 ml | cukr krupice | 150 g |
limetková šťáva | 2 lžíce | nastrouhaná limetková kůra | 1 lžička |
Léto nám právě začíná a já tu mám pro vás domácí kokosovou zmrzlinu. Nejen, že je strašně jednoduchá, ale je i neskutečně dobrá. Na fotce můžete vidět i domácí mangovou zmrzlinu, na kterou bude brzy také recept.
1) Polovinu kokosového mléka nalijeme do rendlíku a zahřejeme společně cukrem tak, aby se cukr úplně rozpustil.
2) Když máme cukr rozpuštěný, do rendlíku přidáme zbytek kokosového mléka a necháme zchladnout.
3) Do vychladlé směsi přilijeme smetanu a přidáme limetkovou šťávu a kůru. Nakonec vše promícháme a dáme do zmrzlinovače. Pokud nejste vlastníkem tohoto přístroje, stačí dát zmrzlinu do nádoby, vložit do mrazáku a každý 20 minut promíchat, dokud vám úplně neztuhne.
4) Před podáváním necháme zmrzlinu trochu povolit při pokojové teplotě.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI