Domácí kokosová zmrzlina zpět

Ingredience:
kokosové mléko Aroy-D500 mlsmetana ke šlehání 30%200 mlcukr krupice150 g
limetková šťáva2 lžícenastrouhaná limetková kůra1 lžička
kokosové mléko Aroy-D 500 ml, smetana ke šlehání 30% 200 ml, cukr krupice 150 g, limetková šťáva 2 lžíce, nastrouhaná limetková kůra 1 lžička

Příprava

Léto nám právě začíná a já tu mám pro vás domácí kokosovou zmrzlinu. Nejen, že je strašně jednoduchá, ale je i neskutečně dobrá. Na fotce můžete vidět i domácí mangovou zmrzlinu, na kterou bude brzy také recept.

1) Polovinu kokosového mléka nalijeme do rendlíku a zahřejeme společně cukrem tak, aby se cukr úplně rozpustil.

2) Když máme cukr rozpuštěný, do rendlíku přidáme zbytek kokosového mléka a necháme zchladnout.

3) Do vychladlé směsi přilijeme smetanu a přidáme limetkovou šťávu a kůru. Nakonec vše promícháme a dáme do zmrzlinovače. Pokud nejste vlastníkem tohoto přístroje, stačí dát zmrzlinu do nádoby, vložit do mrazáku a každý 20 minut promíchat, dokud vám úplně neztuhne.

4) Před podáváním necháme zmrzlinu trochu povolit při pokojové teplotě.

2016-07-01 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI