Domácí Oreo zpět

Těsto:
celozrnná špaldová mouka150 gkokosový cukr60 gkokosový olej50 ml
kakao35 gprášek do pečiva1/2 lžičkykokosové mléko100 ml
Kokosová náplň:
kokos50 golej1 lžičkavanilkový extrakt1/2 lžičky
kokosový cukr dle chuti
celozrnná špaldová mouka 150 g, kokosový cukr 60 g, kokosový olej 50 ml, kakao 35 g, prášek do pečiva 1/2 lžičky, kokosové mléko 100 ml, kokos 50 g, olej 1 lžička, vanilkový extrakt 1/2 lžičky, kokosový cukr dle chuti

Příprava

Receptů na domácí Oreo sušenky je více. Zkusila jsem verzi ještě o chloupek "zdravější". V hlavní roli - KOKOS. Sladkou chuť sušenkám dodává kokosový cukr, který se získává z nektaru květů kokosových palem. Glykemický index tohoto cukru je okolo 35 (jupííí). Též byl použit kokosový olej, jenž je některými odborníky odsuzován pro velký obsah nasycených, a minimální obsah prospěšných nenasycených mastných kyselin. Ale nutno brát v úvahu nejen přítomnost dvojných vazeb, ale i vstřebatelnost mastných kyselin. Kokosový olej obsahuje mastné kyseliny se středním řetězcem, které jsou v játrech přeměněny na energii a nejsou ukládány na tukové zásoby, což je žádoucí. A už nám zbývá jen kokosové mléko a strouhaný kokos.

Z ingrediencí na těsto připravíme hmotu, kterou necháme zabalenou v potravinářské fólii alespoň 1/2 odpočinout v lednici. Potom těsto rozválíme a vykrajujme tvary. Pečeme při 150 stupních 10-15 minut.
Krém připravíme tak, že kokos mixujeme s olejem dohladka (asi 10 minut) a potom podle chuti osladíme. 
Sušenky s náplní necháme alespoň půl hodiny ztuhnout v lednici.

2016-09-02 Dezerty

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu instructables.com a fitcult.com.

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI