Domácí rakvičky se šlehačkou zpět

Ingredience:
vejce5 kscukr moučka250 gvanilínový cukr1 balíček
tuk na vymazání formičekšlehačka 33%1 kelímek
vejce 5 ks, cukr moučka 250 g, vanilínový cukr 1 balíček, tuk na vymazání formiček, šlehačka 33% 1 kelímek

Příprava

Recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem.

Tento dezert snad ani nemusím nějak představovat. Myslím, že není nikoho, kdo by je alespoň jednou v životě neochutnal. Však domácí recept, to je úplně jiný "level".

Troubu předehřát cca 180–190 °C a formičky vymazat tukem.
Vejce, žloutky a oba cukry vyšlehat elektrickým šlehačem (robotem) do husté bílé pěny.
Formičky naplnit do dvou třetin těstem (lžící se mi to dělalo špatně, tak jsem stříkala cukrářským pytlíkem), poté dát na plech a a péci v předehřáté troubě.
Jakmile rakvičky vyběhnou, tak je nutné ztlumit troubu na 150 °C a pomalu dopékat dalších cca 30 minut, aby byly uvnitř propečené a na povrchu světlé.
Po upečení, nechat trochu zchladnout ve formičkách a potom vyklopit. 
Před podáváním nastříkejte vyšlehanou neslazenou šlehačkou (může být i se ztužovačem) cukrářským sáčkem.

2015-03-06 Dezerty

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI