Domácí rakvičky se šlehačkou zpět

Ingredience:
vejce1 ksžloutky4 ksmoučkový cukr250 g
vanilínový cukr1 kstuk na vymazání formiček33% smetana250 ml
vejce 1 ks, žloutky 4 ks, moučkový cukr 250 g, vanilínový cukr 1 ks, tuk na vymazání formiček, 33% smetana 250 ml

Příprava

Rakvičky, to je prostě česká klasika. Mám je moc ráda a věřím, že si ty domácí zamilujete také.

Předehřejeme si troubu na 180 - 190°C. Vejce, žloutky a oba cukry vyšleháme a cukrářským sáčkem plníme těsto do vymazaných formiček do dvou třetin. Rakvičky dáme do trouby, a jakmile vyběhnou, ztlumíme teplotu na 150°C a pomalu dopékáme dalších 30 minut, aby byly uvnitř propečené a na povrchu světlé. Pokud nemáte formičky na rakvičky, můžeme použít košíčky. Po upečení necháme zchladnout a vyklopíme. Před podáváním na ně cukrářským sáčkem nastříkáme vyšlehanou neslazenou smetanu.

2018-04-30 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI