Domácí rakvičky se šlehačkou

zpět
Domácí rakvičky se šlehačkou
Ingredience:
vejce1 ksžloutky4 ksmoučkový cukr250 g
vanilínový cukr1 kstuk na vymazání formiček33% smetana250 ml
vejce 1 ks, žloutky 4 ks, moučkový cukr 250 g, vanilínový cukr 1 ks, tuk na vymazání formiček, 33% smetana 250 ml

Příprava

Rakvičky, to je prostě česká klasika. Mám je moc ráda a věřím, že si ty domácí zamilujete také.

Předehřejeme si troubu na 180 - 190°C. Vejce, žloutky a oba cukry vyšleháme a cukrářským sáčkem plníme těsto do vymazaných formiček do dvou třetin. Rakvičky dáme do trouby, a jakmile vyběhnou, ztlumíme teplotu na 150°C a pomalu dopékáme dalších 30 minut, aby byly uvnitř propečené a na povrchu světlé. Pokud nemáte formičky na rakvičky, můžeme použít košíčky. Po upečení necháme zchladnout a vyklopíme. Před podáváním na ně cukrářským sáčkem nastříkáme vyšlehanou neslazenou smetanu.

2018-04-30 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI