Domácí Tiramisu zpět

Ingredience:
vejce3 kscukr krupice65 gmascarpone250 g
kafe (nejlépe italská – např. Lavazza, Caffe Hardy) dle potřebyhořká čokoláda (k nastrouhání) nebo kakao v prášku dle potřebyitalské piškoty pavesini nebo savoiardi200 g
rum nebo italský likér amaretto dle chuti
vejce 3 ks, cukr krupice 65 g, mascarpone 250 g, kafe (nejlépe italská – např. Lavazza, Caffe Hardy) dle potřeby, hořká čokoláda (k nastrouhání) nebo kakao v prášku dle potřeby, italské piškoty pavesini nebo savoiardi 200 g, rum nebo italský likér amaretto dle chuti

Příprava

Snad nejznámější italskou pochoutkou je právě tiramisu. V čem vlastně spočívá to „pravé“ italské? No přece v mascarponeitalském silném kafi a v tradičních cukrářských piškotech savoiardi nebo pavesini. 

Nejdůležitější ze všeho je namíchat ty správné ingredience a především je žádnými jinými nenahrazovat. Všechny potřebné ingredience se dají snadno najít u nás v supermarketech nebo ve specializovaných italských obchůdcích.

Připravíme si italské espresso (cca 6 porcí – když nebudou stačit, tak se dá kafe přidělat). Důležité je, aby kafe bylo opravdu hodně malé a hodně silné, v případě, že chcete přidat i rum (amaretto) tak stačí jeden panák vmíchat do kafe. 

Rozdělíme žloutky od bílků do dvou různých misek.  Žloutky smícháme s půlkou cukru – buď ručně nebo mixérem (je potřeba aby se cukr kompletně rozpustil ve vajíčku a vznikla taková kaše). Následně do žloutků přimícháme mascarpone – krém by měl být bez žmolků. 

Bílky s druhou polovinou cukru vyšleháme do pevného sněhu. Nakonec obě směsi promícháme následujícím způsobem:  našlehané bílky přidáváme do krému z mascarpone po částech a pomalu mícháme vařečkou směrem od zdola nahoru, dokud nám nevznikne hustý a krásně nadýchaný krém. 

Do připraveného pekáče rozprostřeme vrstvu krému, na který naskládáme piškoty (ty namáčíme po jednom v kafi). Jako další vrstvu naneseme opět krém a pokračujeme, dokud nám nedojdou všechny ingredience. Nakonec nám musí zůstat vrstva krému, kterou posypeme buď nastrouhanou hořkou čokoládou nebo kakaem. Necháme vychladit v lednici pár hodin.

TIP:  Piškoty namáčíme v kafi velmi krátce, stačí 1 sekundu z každé strany, aby nebyly příliš rozmáčené. 
Tiramisu je 
úplně nejlepší druhý den, když se nechá v lednici odpočinout přes noc! 

2016-06-13 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI