Domácí vanilkový pudink zpět

Pudink:
smetana ke šlehání200 mlžloutky40 gcukr krupice20 g
vanilkový lusk1/4 kskukuřičný škrob1 lžičkaGrand Marnier1 lžička
Na ozdobu:
čerstvé ovoce (maliny, borůvky) dle chutičerstvá máta dle chuti
smetana ke šlehání 200 ml, žloutky 40 g, cukr krupice 20 g, vanilkový lusk 1/4 ks, kukuřičný škrob 1 lžička, Grand Marnier 1 lžička, čerstvé ovoce (maliny, borůvky) dle chuti, čerstvá máta dle chuti

Příprava

Chuť vanilkového pudinku mi připomíná dětství, tu bezstarostnost každého dne. Dnes, když už jsem o něco větší, si ho doma připravuji sama. Dělám tento domácí vanilkový pudink, který má opravdu skvělou chuť a já doufám, že si ho jednou bude připomínat náš Vojta.

1. 150 ml smetany ke šlehání smícháme s cukrem a dáme do rendlíku. Přidáme vanilkový lusk a přivedeme těsně pod bod varu. Odstavíme z plotny a vyndáme vanilkový lusk. 

2. Zbytek smetany si smícháme se žloutky, kukuřičným škrobem a Grand Marnier. Žloutkovou směs vmícháme do smetany a dáme znovu na plotnu. Vaříme do zhoustnutí.

3. Hotový pudink dáme do misek a necháme vychladnout.

4. Ozdobíme čerstvým ovocem a mátou.

TIP: Cukr krupici můžete nahradit světlým třtinovým cukrem.

2018-11-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI