Korpus (forma o průměru 23 cm): | |||||
máslo | 230 g | třtinový cukr | 100 g | kokosový cukr | 120 g |
vejce | 4 ks | vanilkový extrakt | pár kapek | Grand Marnier | 2 lžíce |
hladká mouka | 150 g | mandlová mouka | 60 g | prášek do pečiva | 1/2 lžičky |
himalájská sůl | větší špetka | skořice | 1/2 lžičky | ||
Krém: | |||||
mascarpone | 400 g | smetana ke šlehání | 200 ml | moučkový cukr | 2 lžíce |
vanilkový extrakt | pár kapek | ||||
Na ozdobu: | |||||
pekanové ořechy | hrst | kokosový cukr | 4 lžíce | Grand Marnier | dle chuti |
čokoládové hoblinky | dle chuti |
Miluji vůni a chuť oříškového másla. Je ještě mnohem chutnější než máslo přepuštěné. A když ho ještě použijete do korpusu, poznáte úplně nový rozměr chuti.
1. Uděláme si oříškové máslo (máslo v rendlíku přepouštíme tak dlouho, než nám krásně zhnědne a získá oříškovou chuť). Necháme ho vychladnout. Vyšleháme ho s třtinovým a kokosovým cukrem do světlé pěny. Po jednom do něj zašleháme vejce. Nakonec přidáme vanilkový extrakt a Grand Marnier.
2. V druhé míse si smícháme mouku, mandlovou mouku, prášek do pečiva, sůl a skořici. Postupně tuto sypkou směs zašleháváme do těsta.
3. Vzniklé těsto nalijeme do formy a pečeme na 180 stupňů 35 - 40 minut.
4. Mezitím si připravíme krém. V robotu si ušleháme mascarpone se šlehačkou a moučkovým cukrem. Šleháme tak dlouho, než nám začne hezky houstnout.
5. Na pánvi si uděláme z kokosového cukru karamel, do kterého nalijeme Grand Marnier (v tu chvíli nám karamel ztuhne, ale my ho necháme znovu rozpustit, můžeme přilít ještě trochu horké vody). Poté do tohoto karamelu vhodíme pekanové ořechy a důkladně je v něm obalíme.
6. Hotový korpus prořízneme a naplníme uvnitř i nahoru krémem. Nakonec zdobíme pekanovými ořechy a čokoládovými hoblinkami.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI