Doupovské řezy zpět

Na těsto:
hladká mouka400 gkakao1 lžíceHera250 g
prášek do pečiva1 ksžloutek1 ksmléko5 lžic
Náplň:
tvaroh měkký750 gžloutky3 kscukr moučka250 g
solamyl1 lžícevanilkový pudink1 ksmléko1/2 l
sníh ze 4 bílků
Poleva:
cukr moučka150 gmáslo50 gkakao2 lžíce
voda2 lžíce
hladká mouka 400 g, kakao 1 lžíce, Hera 250 g, prášek do pečiva 1 ks, žloutek 1 ks, mléko 5 lžic, tvaroh měkký 750 g, žloutky 3 ks, cukr moučka 250 g, solamyl 1 lžíce, vanilkový pudink 1 ks, mléko 1/2 l, sníh ze 4 bílků , cukr moučka 150 g, máslo 50 g, kakao 2 lžíce, voda 2 lžíce

Příprava

Vítězný recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem od Vendulky Špetlíkové-Balaštíkové. Ještě jednou gratulujeme a vy se milí pažitkáři nechte inspirovat.

Nejprve si uděláme těsto z ingrediencí a necháme ho v potravinové fólii klidně dvě hodiny odležet v ledničce.
Můžeme si vymazat a vysypat plech, aby nám práce šla později od ruky.
Vrhneme se na náplň, kde nejprve uvaříte vanilkový pudink, který přidáváme do náplně později vychlazený. Takže si v půllitru mléka uvaříme pudink. A necháme vychladit.
Zpracujeme ostatní suroviny na náplň z tvarohu a smícháme s vychlazeným pudinkem.
Vyšleháme si zbylé 4 bílky na tuhý sníh, který opatrně vmícháme do nádoby s náplní.
Nyní rozkrojíme odleželé těsto na dvě půlky.
První půlku strouháme na hrubém struhadle na plech po celé jeho ploše.
Potřeme krémem tak, aby nezbylo "suché / volné" místečko.
Vezmeme druhou půlku těsta a znovu strouháme po celé ploše pečící nádoby či hlubšího plechu. 

Jakmile máme hotovo, vkládáme do trouby vyhřáte na 180°C a pečeme asi 30 minut.

Mezitím si připravíme polevu, kde smícháme suroviny a jakmile buchtu vyndáme z trouby poléváme, tak nějak CIK-CAK (smích)
Buchtu necháme vychladnout a za chvíli můžeme krájet a servírovat.

Doboru chuť Vám přeje Vendy!

2015-03-06 Dezerty

Poznámka

Recept je uveden na velký hluboký plech - vnitřní rozměr plechu, tj. bez okrajů - 38x32cm. Když se řezy vyjmou z trouby, tak jsou nafouklé, jakmile vychladnou, tak se propadnou.

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI