Na těsto: | |||||
hladká mouka | 400 g | kakao | 1 lžíce | Hera | 250 g |
prášek do pečiva | 1 ks | žloutek | 1 ks | mléko | 5 lžic |
Náplň: | |||||
tvaroh měkký | 750 g | žloutky | 3 ks | cukr moučka | 250 g |
solamyl | 1 lžíce | vanilkový pudink | 1 ks | mléko | 1/2 l |
sníh ze 4 bílků | |||||
Poleva: | |||||
cukr moučka | 150 g | máslo | 50 g | kakao | 2 lžíce |
voda | 2 lžíce |
Vítězný recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem od Vendulky Špetlíkové-Balaštíkové. Ještě jednou gratulujeme a vy se milí pažitkáři nechte inspirovat.
Nejprve si uděláme těsto z ingrediencí a necháme ho v potravinové fólii klidně dvě hodiny odležet v ledničce.
Můžeme si vymazat a vysypat plech, aby nám práce šla později od ruky.
Vrhneme se na náplň, kde nejprve uvaříte vanilkový pudink, který přidáváme do náplně později vychlazený. Takže si v půllitru mléka uvaříme pudink. A necháme vychladit.
Zpracujeme ostatní suroviny na náplň z tvarohu a smícháme s vychlazeným pudinkem.
Vyšleháme si zbylé 4 bílky na tuhý sníh, který opatrně vmícháme do nádoby s náplní.
Nyní rozkrojíme odleželé těsto na dvě půlky.
První půlku strouháme na hrubém struhadle na plech po celé jeho ploše.
Potřeme krémem tak, aby nezbylo "suché / volné" místečko.
Vezmeme druhou půlku těsta a znovu strouháme po celé ploše pečící nádoby či hlubšího plechu.
Jakmile máme hotovo, vkládáme do trouby vyhřáte na 180°C a pečeme asi 30 minut.
Mezitím si připravíme polevu, kde smícháme suroviny a jakmile buchtu vyndáme z trouby poléváme, tak nějak CIK-CAK (smích)
Buchtu necháme vychladnout a za chvíli můžeme krájet a servírovat.
Doboru chuť Vám přeje Vendy!
Recept je uveden na velký hluboký plech - vnitřní rozměr plechu, tj. bez okrajů - 38x32cm. Když se řezy vyjmou z trouby, tak jsou nafouklé, jakmile vychladnou, tak se propadnou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI