Dýňová buchta s jablky a karamelem zpět

Ingredience:
oloupaná dýně Hokkaido200 gtřtinový cukr (muscovado)120 gvejce2 ks
zkysaná smetana150 gmléko100 mlcelozrnná hladká pšeničná mouka120 g
hladká mouka120 gprášek do pečiva1 ksolej2 lžíce
skořice1 lžičkakraobový prášek1 - 2 lžícemenší jablka2 ks
cukr krystal2 lžíceolej1 lžícenasekané vlašské ořechy2 lžíce
oloupaná dýně Hokkaido 200 g, třtinový cukr (muscovado) 120 g, vejce 2 ks, zkysaná smetana 150 g, mléko 100 ml, celozrnná hladká pšeničná mouka 120 g, hladká mouka 120 g, prášek do pečiva 1 ks, olej 2 lžíce, skořice 1 lžička, kraobový prášek 1 - 2 lžíce, menší jablka 2 ks, cukr krystal 2 lžíce, olej 1 lžíce, nasekané vlašské ořechy 2 lžíce

Příprava

Sezónní moučník, který nezabere hromadu času a přitom chutná tak dobře.

Troubu předehřejeme na 180 °C. 
Plech vyložíme pečícím papírem. 
Do mísy nastrouháme dýni, přidáme cukr, vejce, zakysanou smetanu, mléko, karob, obě mouky a prášek do pečiva. 
Důkladně promícháme a nalijeme na plech. 
Urovnáme, aby bylo těsto rovnoměrně rozprostřené a dáme péct. 
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. 
Asi po 10 minutách, kdy se povrch těsta zatáhne, vyndáme buchtu z trouby a rychle na ni rozložíme plátky jablek vedle sebe, pečeme dalších cca 25 minut. 
V polovině druhé fáze pečení přepneme troubu na horní ohřev. 
Když jsou jablka opečená a buchta se po vpíchnutí špejlí nelepí, vyndáme ji z trouby. 
Do kastrůlku vložím krupicový cukr, lžíci vody a vaříme, dokud nezačne karamel zlátnout. 
Poté odstavíme a necháme chvíli odležet, asi minutu, než se karamel „ustálí“ a nebude bublat. Poté buchtu posypeme rovnoměrně ořechy a pocákáme karamelem.

Doboru chuť!

2015-03-06 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostpodzim
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI