Dýňové mini cheesecakes se slaným karamelem zpět

Sušenkový základ (12 ks):
sušenky typu Bebe rodinné110 grozpuštěné máslo50 g
Sýrová náplň:
čerstvý sýr typu Philadelphia450 gcukr krupice100 gvelká vejce2 ks
dýňové pyré120 gtřtinový cukr2 lžíceskořice1/2 lžičky
mletý zázvor1/2 lžičkymleté nové koření a muškátový oříšek špetka
Slaný karmel:
cukr krupice200 gmáslo85 gsmetana ke šlehání 33%125 g
mořská sůl1 lžička
sušenky typu Bebe rodinné 110 g, rozpuštěné máslo 50 g, čerstvý sýr typu Philadelphia 450 g, cukr krupice 100 g, velká vejce 2 ks, dýňové pyré 120 g, třtinový cukr 2 lžíce, skořice 1/2 lžičky, mletý zázvor 1/2 lžičky, mleté nové koření a muškátový oříšek špetka, cukr krupice 200 g, máslo 85 g, smetana ke šlehání 33% 125 g, mořská sůl 1 lžička

Příprava

Tak jsem tu opět s dýní a slibovaným receptem na dýňové mini cheesecakes, v tomto případě ještě "vytuněné" slaným karamelem. Opět jedna vydařená kombinace, která se nejen barvou, ale i chutí hodí k současnému podzimnímu období. Teď už jen uvařit dobrou kávu nebo čaj a skvělý chuťový zážitek je zaručen.

Stejně jako u dýňových muffinů i tady budete potřebovat dýňové pyré. Můžete ho připravit v troubě, stačí dýni rozkrojit na polovinu, vydlabat semínka a při teplotě 180 stupňů upéct do měkka. Teplou dýni pak rozmixujte (bez slupky) na jemné pyré. Nespotřebované pyré můžete krátce uchovat v lednici nebo zamrazit. 

Sušenkový základ:

Sušenky rozdrťte nebo rozmixujte a smíchejte s rozpuštěným máslem. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a sušenkovou směs do nich rovnoměrně rozdělte. Pomocí lžičky směs urovnejte a zamáčkněte do dna košíčku. Dejte do lednice, než si připravíte náplň. 

Troubu předehřejte na 150 stupňů.

Sýrová náplň:

V míse lehce našlehejte sýr, přidejte cukr a na nízké otáčky míchejte, až se vše spojí. Přidejte vejce, jedno po druhém. Asi polovinu směsi rozdělte do připravených košíčků. 

Ke zbytku přidejte dýňové pyré, třtinový cukr a koření, dobře promíchejte. Opatrně lžící naneste na sýrovou vrstvu do košíčků. Dejte péct na 20 minut do vyhřáté trouby.

Dortíky nechte zcela vychladnout ve formě, nejlépe pár hodin v lednici, teprve pak opatrně přendejte na tácek. 

Slaný karamel:

Cukr dejte do hrnce se silnějším dnem a při střední teplotě pomalu nechte rozpustit. Míchejte dřevěnou vařečkou až do úplného rozpuštění. Přidejte máslo rozkrájené na malé kousky a opatrně míchejte, až se směs krásně spojí. 

Stáhněte z kamen, vmíchejte sůl a vlijte smetanu. Balonovou metlou dobře prošlehejte, vraťte na kamna a chvilku ještě provařte, aby byl karamel krásně krémový. Za občasného míchaní nechte zchladnout a teprve pak opatrně naneste na vychlazené dortíky. Můžete ozdobit opraženými ořechy. 

2019-11-13 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI