Dýňové muffiny zpět

Ingredience:
dýňové pyré (cca z 1/2 dýně Hokaido)350 gvejce2 ksolej (ořechový)3 lžíce
rýžový sirup2 lžícevětší zralý banán1 ksvoda150 ml
jáhlová mouka120 ghladká špaldová mouka150 gjedlá soda2 lžičky
mletá skořice2 lžičkynastrouhaný zázvor1 lžičkalískové ořechy50 g
dýňové pyré (cca z 1/2 dýně Hokaido) 350 g, vejce 2 ks, olej (ořechový) 3 lžíce, rýžový sirup 2 lžíce, větší zralý banán 1 ks, voda 150 ml, jáhlová mouka 120 g, hladká špaldová mouka 150 g, jedlá soda 2 lžičky, mletá skořice 2 lžičky, nastrouhaný zázvor 1 lžička, lískové ořechy 50 g

Příprava

Konečně se mi podařilo nafotit a sepsat taky nějaký rychlý a snadný dýňový recept na sladko!!! Zatím všechny ostatní pokusy skončily u brzké ranní snídaně, kdy ještě není žádné světlo a hlavně ráno zásadně nic nevážím a neodměřuju, protože už mám hlad a šílenou chuť na tu dobrotu, kterou si připravím. Konečně máte vysvětlení, proč tu mám snídaňových receptů tak málo. 

Řekla jsem si, že sladký recept z dýně zkrátka na blogu chci mít a vznikly z toho naprosto skvělé muffiny. Když říkám skvělé, myslím fakt skvělé!!! Konečně se mi totiž povedly ty krásně nadýchané a vysoké muffiny, které jsem doteď obdivovala pouze na fotkách a tiše záviděla. Ta otázka „proč mě se takové nikdy nepovedou?!“ mě pronásledovala při každém pečícím pokusu a dnes jsem jí konečně pokořila. 

A jak vlastně tyhle muffiny chutnají? Jsou nadýchané, úžasně vláčné a božsky voní skořicí. Prostě podzim zabalený do papírového košíčku. O sladkost se v těstě postará banán, skořice a troška rýžového sirupu. Mně to tak naprosto vyhovuje, ale vy si do těsta přidejte klidně o lžíci sirupu navíc.

Dýni Hokaido omyjeme a nakrájíme i se slupkou na menší kostičky a vaříme cca 20 minut, dokud není zcela měkká. Uvařenou dýni scedíme a necháme úplně vychladnout a rozmixujeme ji na hladké pyré.

Pokud máte hotové dýňové pyré, máte téměř hotovo, teď už je to brnkačka. Nejprve smícháme v míse všechny tekuté ingredience, tzn. dýňové pyré, vejce, olej, rýžový sirup a rozmačkaný banán. Postupně přiléváme a vmícháváme vodu. V menší míse smícháme jáhlovou a špaldovou mouku s jedlou sodou, skořicí a zázvorem a postupně zapracujeme do tekutého základu. Na závěr do těsta přidáme hrubě posekané lískové ořechy.

Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky a naplníme je přibližně do 2/3 těstem. Nikdy neplňte košíčky až po okraj, jinak těsto přeteče ven. Takto připravené vložíme plech do trouby předehřáté na 175 stupňů a pečeme 25 minut.

2016-11-02 Dezerty

Autor:

Počet porcí
13
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI