Dýňový cheesecake zpět

Ingredience:
máslové sušenky1 balenískořice špetkacitronová kůra
vejce2 ksmáslo kousekmascarpone1 kelímek
citronová šťáva třtinový cukr vanilkový lusk1 ks
dýně1/2 kszakysaná smetana
máslové sušenky 1 balení, skořice špetka, citronová kůra , vejce 2 ks, máslo kousek, mascarpone 1 kelímek, citronová šťáva , třtinový cukr , vanilkový lusk 1 ks, dýně 1/2 ks, zakysaná smetana

Příprava

Máte rádi cheesecake? Vyzkoušejte tento recept, kde klasický cheesecake,do kterého přidáte dýni. Opravdu chutná skvěle.

Jako dezert tohoto Halloweenského menu jsme vybrali dýňový cheesecake. Lehký, nadýchaný moučník, který svou lehce nasládlou a svěží chutí udělá příjemnou tečku za tímto menu.

Na korpus potřebujeme drobivé těsto, které vytvoříme nadrcením máslových sušenek, skořice, citronové kůry, vejce a změklého másla, které pevně vmáčkneme do dortové formy. Takto připravený korpus pečeme v troubě na 200° asi 15 minut.

Druhou vrstvu tvoří vejce rozmíchané s mascarpone, dochucené citronovou šťávou, třtinovým cukrem, obsahem vanilkového lusku a najemno nastrouhanou dýní. Směs už stačí jen nalít na předpečený korpus a v předehřáté troubě péct na 160° zhruba 40 minut.

Cheesecake je nutné nechat zchladnout a teprve poté vložit do lednice. Servírujeme minimálně po osmi hodinách. Před servírováním lehce potřete zakysanou smetanou.

www.facebook.com/RegionNaTaliri

2013-10-22 Dezerty

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI