Dýňový koláč zpět

Ingredience:
máslo/Hera150 ghladká mouka150 gcukr krystal150 g
dýně300 gnamleté vlašské ořechy50 gmléko50 ml
kypřící prášek do perníku1 balíčekskořice2 lžičkynadrcený hřebíček6 ks
vejce (zvlášť bílky a žloutky)3 ks
máslo/Hera 150 g, hladká mouka 150 g, cukr krystal 150 g, dýně 300 g, namleté vlašské ořechy 50 g, mléko 50 ml, kypřící prášek do perníku 1 balíček, skořice 2 lžičky, nadrcený hřebíček 6 ks, vejce (zvlášť bílky a žloutky) 3 ks

Příprava

Já kupuji dýni Hokaido, protože je pro mě nejchutnější a vymýšlím s ní jeden recept za druhou.

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Rozpálíme si troubu na 150 stupňů.

Vezmeme si dvě misky a do jedné vložíme žloutky a do druhé bílky.
Do bílků dáme špetku soli a ušleháme do sněhu.

Do druhé misky ke žloutkům vložíme zbytek surovin, kromě ořechů a rozmícháme. Máslo dělá většinou problém, nechce se spojit. Proto si ho raději rozehřeji v mikrovlnné troubě.

Nastrouháme si dýni. Já mám raději nahrubo. Nastrouhanou dýni vložíme ke všem ingrediencím a dále pořádně promícháme. Když je vše spojené, vložíme opatrně sníh z bílků a promícháme ručně metličkou.

Poté vše nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a na povrchu posypeme nahrubo posekanými ořechy.

Dáme péct. Pečeme cca 30 minut, ale hlídáme, aby jsme to nespálili.

Necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém.
Ušleháme si šlehačku, vložíme do ní ztužovač a opět promícháme. Poté přidáme tvaroh, cukr dle chuti a nakonec rozehřáté máslo.

Celou hmotu rovnoměrně rozprostřeme po koláči a ozdobíme. Můžeme skořicovým cukrem, vlašskými ořechy či dýňovými semínky. Dáme do ledničky odpočinout.
2014-09-30 Dezerty

Poznámka

Na dortovou formu o průměru 22 - 26 cm.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostpodzim
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI