Fialový koláč zpět

Ingredience:
tvaroh2 vaničkytvaroh ve staniolu1 ksmléko60 ml
šmakoun švestka + skořice300 gbílek2 ksborůvky hrst
sušené datle6 ksskořice dle chutimed nebo jiné sladidlo dle chuti
Borůvková poleva:
borůvky2 hrstimléko100 mlšmakoun švestka + skořice100 g
tvaroh1 lžíce
tvaroh 2 vaničky, tvaroh ve staniolu 1 ks, mléko 60 ml, šmakoun švestka + skořice 300 g, bílek 2 ks, borůvky hrst, sušené datle 6 ks, skořice dle chuti, med nebo jiné sladidlo dle chuti, borůvky 2 hrsti, mléko 100 ml, šmakoun švestka + skořice 100 g, tvaroh 1 lžíce

Příprava

A opět bomba plná bílkovin, na které si můžeme pochutnat.

Tvarohy a mléko dáme do misky, přidáme nastrouhaného Šmakouna, borůvky a ručním šlehačem rozšleháme. Následně přidáme skořici, sladidlo a sníh z bílků. Připravíme si formu, kterou vyložíme pečícím papírem a směs do ní nalijeme. Dáme péct do trouby na cca 45 min při teplotě 180 stupňů. 
Dále si připravíme borůvkovou polevu. Šmakouna nastrouháme nebo rozmixujeme a společně s ostatními ingrediencemi dáme do kastrůlku a vaříme, dokud nevznikne fialová "omáčka" - touto směsí polijeme hotový koláč a můžeme podávat!

2016-04-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI