Flambované mango se skořicovou omáčkou zpět

Ingredience:
mango1 kscukr (třtinový/krystal)4 lžícemáslo40 g
bílý rum40 mlsmetana 33%200 ml
mango 1 ks, cukr (třtinový/krystal) 4 lžíce, máslo 40 g, bílý rum 40 ml, smetana 33% 200 ml

Příprava

Další vánoční recept je ve sladkém duchu. Je to můj oblíbeny dezert, který je jednoduchý, lehký a hlavně výborně chutná. Tradiční vánoční sladkosti jsou bezesporu perníčky, linecké, vanilkové rohlíčky... a různé ořechové košíčky. Já bych však nerad zapomněl na ovoce, které dnes už málokdo spojuje s Vánocemi. 

Moje prababička mi vždycky u stromečku říkala, že si mám vážit dárků, které jsem letos zase dostal, protože za starých časů byly jako děti nejšťastnější na světě, když dostali pod stromečkem pomeranče, jablka či jiné ovoce, které se tehdy dalo sehnat jen velmi těžko. Já na ta slova každý rok pamatuji a snažím se ovoci dát trošku sexy vzhled i na talíři.

Rozehřejte si pánev a nasypte do ní třtinový nebo krystalový cukr. Jakmile cukr začne karamelizovat, přidejte máslo. Mezitím si nakrájejte mango na tenké plátky. Jakmile se máslo na pánvi rozpustí, vložte mango na ni a nechte zlehka opékat. Potom přilijte trochu bílého rumu, zapalte a počkejte, až plameny zhasnou. Poté přilijte smetanu, přisypte skořici, promíchejte a ihned můžete servírovat.

Rada pro začátečníky: Cukr jak začne karamelizovat, nebude hned tekutý. Zdrcne se vám nejprve v takovou hrubou, kašovitou hmotu. Nelekejte se toho, po chvíli povolí a stane se z něj tekutý karamel.

www.facebook.com/RegionNaTaliri

2013-12-09 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyflambování
Příležitostnávštěva
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI