Francouzské jablkové koláčky zpět

Ingredience:
oloupaná jablka500 ghladká mouka1 hrnekcukr krupice3/4 hrnku
rozpuštěné máslo3/4 hrnkumléko1 hrnekvejce1 ks
prášek do pečiva2 kscitronová šťáva1 lžíce
oloupaná jablka 500 g, hladká mouka 1 hrnek, cukr krupice 3/4 hrnku, rozpuštěné máslo 3/4 hrnku, mléko 1 hrnek, vejce 1 ks, prášek do pečiva 2 ks, citronová šťáva 1 lžíce

Příprava

Recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem z blogu: S vášní pro jídlo

  1. Troubu předehřejte na 170°C.
  2. Jablka nakrájejte na kousky o velikosti nehtu a dejte stranou.
  3. Ve větší míse promíchejte suché ingredience, v druhé míse pak všechny "mokré". Následně do suchých ingrediencí vmíchejte ty "mokré" a přimíchejte i nakrájená jablka.
  4. Formičky vyložte pečícím papírem a těsto do nich rovnoměrně rozdělte zhruba do 3/4 jejich výšky, protože během pečení trochu povyskočí.
  5. Koláčky pečte v troubě asi hodinu - hodinu a čtvrt, dokud nebudou na povrchu zlatavé. Hotové koláčky nechte vychladnout, vyklopte z formiček a podávejte.
2015-03-06 Dezerty

Poznámka

Uvedené množství vystačí i na dortovou formu o průměru 24 centimetrů.

Autor:

Počet porcí
15
 porcí
Typ jídladezerty
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy90 min
Nápojaperitiv
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI