Francouzské tousty zpět

Ingredience:
vánočka nebo mazanec6 - 8 plátků (dle velikosti)vajíčka2 ksplnotučné mléko50 ml
skořice1/2 lžičkyvanilkový extrakt1 lžičkamáslo (nejlépe přepuštěné) dle potřeby
ovoce dle chutimoučkový cukr (vanilkový) na posypání
vánočka nebo mazanec 6 - 8 plátků (dle velikosti), vajíčka 2 ks, plnotučné mléko 50 ml, skořice 1/2 lžičky, vanilkový extrakt 1 lžička, máslo (nejlépe přepuštěné) dle potřeby, ovoce dle chuti, moučkový cukr (vanilkový) na posypání

Příprava

Francouzské tousty můžete udělat buď z toustového chleba, nebo z vánočky (mazance). A protože z vánočky je to vždycky lepší než z tousťáku, dělám tak semlbábu i tyhle tousty. Jako třeba pár týdnů zpátky, kdy jsme přijeli na chalupu a z mrazáku vylovili zbytek od Vánoc.

V misce rozšlehejte vajíčka, přilijte mléko, přidejte skořici a vanilkový extrakt a promíchejte. 

Ve směsi postupně obalujte plátky vánočky, každý kousek nechte trochu nasáknout a hned dejte opéct na pánev s rozehřátým máslem. 

Při opékání je dobře hlídejte, snadno se můžou připálit. 

Hotové tousty dejte na mísu, pocukrujte a obložte oblíbeným ovocem.

2018-04-10 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI