Francouzské tousty zpět

Ingredience:
vánočka nebo mazanec6 - 8 plátků (dle velikosti)vajíčka2 ksplnotučné mléko50 ml
skořice1/2 lžičkyvanilkový extrakt1 lžičkamáslo (nejlépe přepuštěné) dle potřeby
ovoce dle chutimoučkový cukr (vanilkový) na posypání
vánočka nebo mazanec 6 - 8 plátků (dle velikosti), vajíčka 2 ks, plnotučné mléko 50 ml, skořice 1/2 lžičky, vanilkový extrakt 1 lžička, máslo (nejlépe přepuštěné) dle potřeby, ovoce dle chuti, moučkový cukr (vanilkový) na posypání

Příprava

Francouzské tousty můžete udělat buď z toustového chleba, nebo z vánočky (mazance). A protože z vánočky je to vždycky lepší než z tousťáku, dělám tak semlbábu i tyhle tousty. Jako třeba pár týdnů zpátky, kdy jsme přijeli na chalupu a z mrazáku vylovili zbytek od Vánoc.

V misce rozšlehejte vajíčka, přilijte mléko, přidejte skořici a vanilkový extrakt a promíchejte. 

Ve směsi postupně obalujte plátky vánočky, každý kousek nechte trochu nasáknout a hned dejte opéct na pánev s rozehřátým máslem. 

Při opékání je dobře hlídejte, snadno se můžou připálit. 

Hotové tousty dejte na mísu, pocukrujte a obložte oblíbeným ovocem.

2018-04-10 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI