Francouzský medový perník zpět

Ingredience:
hladká mouka120 gpohanková mouka30 gneloupané mandle, hrubě nasekané50 g
prášek do pečiva2 lžičkymletá skořice1/2 lžičkynastrouhaný muškátový oříšek1/4 lžičky
rozemleté hřebíčky4 ksmletý zázvor1/4 lžičkytekutý med130 g
žloutek1 ksmáslo + na vymazání formy80 g
hladká mouka 120 g, pohanková mouka 30 g, neloupané mandle, hrubě nasekané 50 g, prášek do pečiva 2 lžičky, mletá skořice 1/2 lžičky, nastrouhaný muškátový oříšek 1/4 lžičky, rozemleté hřebíčky 4 ks, mletý zázvor 1/4 lžičky, tekutý med 130 g, žloutek 1 ks, máslo + na vymazání formy 80 g

Příprava

Tenhle perník je úplně jiný a je boží. Vlastně jsem ten klasický český už asi rok nepekla, peču teď tenhle.  Je medový, lahodný, mandlový...zkuste ho. Já jsem fakt zvědavá, jak vám zachutná.

P.S. Ano, je nízký. Nesnažte se ho péct vyšší z dvojité dávky, protože by se vám kvůli medu v těstě nejspíš připálil.

V míse smíchejte obě dvě mouky společně s práškem do pečiva, mandlemi a kořením.

Přidejte rozpuštěné máslo, med a žloutek, promíchejte, až se vše spojí a vznikne vláčné těsto.

Chlebíčkovou formu vymažte máslem a dejte do ní těsto.

Pečte na 180°C přibližně 40 minut. Propečení zkoušejte špejlí Těsto se na ni nesmí lepit.

2018-10-03 Dezerty

Poznámka

Forma na biskupský chlebíček cca 25 x 10 cm.

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI