Francouzský pudinkový koláč - Le Chinois zpět

Těsto:
hladká mouka400 gvanilkový cukr1 kscukr krupice60 g
vejce4 ksčerstvé droždí25 grozpuštěné máslo150 g
sůl1 malá lžičkavoda3 lžíce
Krém:
žloutek2 kscukr krupice75 gmléko250 ml
kukuřičný škrob20 gvanilkový lusk1 ksčokoláda100 g
cukr + horká voda3 lžíce
hladká mouka 400 g, vanilkový cukr 1 ks, cukr krupice 60 g, vejce 4 ks, čerstvé droždí 25 g, rozpuštěné máslo 150 g, sůl 1 malá lžička, voda 3 lžíce, žloutek 2 ks, cukr krupice 75 g, mléko 250 ml, kukuřičný škrob 20 g, vanilkový lusk 1 ks, čokoláda 100 g, cukr + horká voda 3 lžíce

Příprava

Dnes jdeme na návštěvu, tak abychom nepřišli s prázdnou, upekla krásně vláčný francouzský koláč se žloutkovým krémem a kousky čokolády. Nemají rádi rozinky, ale pokud vy ano, tak je tam klidně přidejte.

Těsto je zprvu dosti lepivé a tak místo ručního zadělávání ráda nechám pracovat pekárnu.
Droždí rozpusťte s vanilkovým cukrem a vodou.
Vzniklou kašičku přidejte ke zbytku surovin a vypracované těsto nechte 2 hodiny kynout.
 
Mezitím, co bude těsto kynout, si připravte krém.
Cukr, žloutky a škrob dejte do rendlíku. Zamíchejte a pomalu přilévejte teplé mléko.
Jakmile máte vyšleháno, dejte na plamen a za stálého šlehání uvařte do ztuhnutí. 
 
 
Čokoládu můžete koupit v peckách a nebo prostě nasekejte tabulku stejně jako já. 
 
 
Nakynuté těsto rozválejte, potřete krémem (je třeba ho znovu prošlehat - ztuhne), posypte čokoládou a zatočte do tvaru rolády. 
 
 
Do dortové formy dejte pečící papír, zavřete obruč a přebytečný papír odstřihněte.
Z rolády krájejte cca 3 cm silné špalíky a těmi formu vyskládejte.
 
 
Zapněte troubu na 180°C. Mezitím, co se bude nahřívat, vám koláč ještě nakyne.
Záleží na troubě, ale pečte přibližně 30 minut.
 
Částečně vychladlý koláč potřete cukrovou polevou.
Moučkový cukr vyšlehejte metlou s trochou vařící vody.
Poleva celkem rychle zasychá, a pokud koláč někam povezete stejně jako já, nemusíte se bát, že se upatláte.
 
Dobrou chuť!
2017-04-25 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI