Granola se slaným karamelem zpět

Slaný karamel:
krupicový cukr200 gmáslo200 gsmetana140 ml
sůl fleur de sel špetka
Granola:
ovesné vločky270 gkokosové lupínky100 gmandlové lupínky100 g
kokosový olej80 gslaný karamel150 g
krupicový cukr 200 g, máslo 200 g, smetana 140 ml, sůl fleur de sel špetka, ovesné vločky 270 g, kokosové lupínky 100 g, mandlové lupínky 100 g, kokosový olej 80 g, slaný karamel 150 g

Příprava

Tento recept má hned tři plus.

A sice: je to využití slaného karamelu, který jste si oblíbili na Restaurant day. Dále je to třeba výborný jedlý dárek. A hlavně je to tuze dobré!

Krupicový cukr necháme rozpustit na pánvi na karamel.
Opatrně - za stálého míchání - přiléváme smetanu.
Vmícháme sůl a odstavíme z plotny.
Do horkého karamelu vmícháme máslo, přecedíme a necháme vychladnout.

Vločky, kokos a mandle promícháme v míse.
Karamel a kokosový olej rozpustíme v kastrolku.
Karamel nalijeme na vločky, důkladně promícháme.
Granolu rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme na 120°C asi hodinu. Každých 15 minut granolu promícháme.
Necháme vychladnout.

 

2017-03-08 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI