Hrušky na červeném víně zpět

Ingredience:
hruška2 ksčervené víno4 dclcelá skořice1 ks
hřebíček4 kshnědý cukr1 vrchovatá lžícešťáva z citronu1/2 ks
hruška 2 ks, červené víno 4 dcl, celá skořice 1 ks, hřebíček 4 ks, hnědý cukr 1 vrchovatá lžíce, šťáva z citronu 1/2 ks

Příprava

Pro velký úspěch jsem je musela zopakovat a návštěva si na nich velmi pochutnala....

Hrušky oloupeme a vložíme do připravené lázně do kastrůlku. Vaříme asi 30 -40 minut pod pokličkou - podle tvrdosti hrušek. Během vaření je obracíme. Po uvaření musí být hrušky měkké, ale ne rozvařené. Toto je velmi chutný dezert. Hrušky dáme na talířek a přelijeme vínem. Jsou výborné studené i vlažné.

2014-06-25 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno červené
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI