Ibiškové cupcakes zpět

Těsto:
hladká mouka130 gkrupicový cukr180 gkakao40 g
soda1/2 lžičkyrozpuštěné máslo110 gvejce2 ks
vanilkový extrakt1 lžičkačokoládový nebo kávový likér120 ml
Náplň:
dortové želé1 balíčekibiškový sirup100 mlvoda150 ml
Krém:
bílky2 kskrupicový cukr45 gmáslo220 g
rozpuštěná čokoláda100 g
hladká mouka 130 g, krupicový cukr 180 g, kakao 40 g, soda 1/2 lžičky, rozpuštěné máslo 110 g, vejce 2 ks, vanilkový extrakt 1 lžička, čokoládový nebo kávový likér 120 ml, dortové želé 1 balíček, ibiškový sirup 100 ml, voda 150 ml, bílky 2 ks, krupicový cukr 45 g, máslo 220 g, rozpuštěná čokoláda 100 g

Příprava

"To není možné, z čeho všeho ty pečeš!" Peču ze všeho. Hledám nové a neokoukané příchutě a vyloženě si v tom libuji. Mnozí čtenáři už vědí, že holduji květinovým příchutím. Fialkové a růžové dezerty jsou pro mě něčím naprosto božským. Nyní přišel na řadu ibišek.

V míse smícháme mouku cukr, kakao, sodu. Přidáme máslo, vajíčka a šleháme. Postupně přiléváme likér. Nakonec přidáme lžičku vanilky. Plníme do 2/3 papírových košíčků. Pečeme na 180°C asi 20 minut. Necháme vychladnout. 

Želé necháme nabobtnat podle návodu. V kastrolku smícháme sirup s vodou, přivedeme k varu. Přidáme želé, krátce povaříme, necháme vychladnout. 

Nad párou vyšleháme bílky s cukrem. Necháme vychladnout. Zašleháme máslo a rozpuštěnou čokoládu. Plníme do cukrářského sáčku s trezírovací špičkou.

Do cupcaku uděláme jamku, do které dáme ibiškové želé. Zdobíme krémem. Dozdobit můžeme opět ibiškovým želé a sušeným ibiškem.

2017-10-05 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI