Išelské dortíčky zpět

Těsto:
hladká mouka300 gkakao1 lžícemáslo200 g
cukr80 gmleté mandle80 gžloutek1 ks
Krém:
mleté vlašské ořechy100 gmáslo100 gmoučkový cukr60 g
meruňková marmeláda1 lžícerum2 lžícečokoládová poleva + zdobení dle potřeby
hladká mouka 300 g, kakao 1 lžíce, máslo 200 g, cukr 80 g, mleté mandle 80 g, žloutek 1 ks, mleté vlašské ořechy 100 g, máslo 100 g, moučkový cukr 60 g, meruňková marmeláda 1 lžíce, rum 2 lžíce, čokoládová poleva + zdobení dle potřeby

Příprava

Išelské dortíčky podle našeho rodinného receptu. Doma se pekly každý rok a já je teď peču taky moc ráda. Ozdobit je můžete oříškem, mandlí, cukrovým sypáním nebo jako já - ozdobou vyrobenou z marcipánu.

I když recept přidávám až teď, pokud chcete ještě dortíčky upéct, nemusíte se bát, že vám nezměknou. Já je také právě před chvílí dokončila. Zvlášť u receptů s krémem mi pečení a zdobení "na poslední chvíli" přijde jako výhoda. Přece jenom, v krému je spousta másla a tak je lepší cukroví čerstvé.

Do mísy prosejte mouku, přidejte kakao, cukr, mleté mandle a dobře promíchejte. K sypké směsi přidejte žloutek a máslo a uhněťte těsto. Nechte ho hodinu odpočinout v ledničce. 

Mezitím připravte krém. Utřete cukr s máslem a postupně přidávejte i ostatní ingredience. 

Z těsta vyválejte plát, silný přibližně 2 mm a vykrajujte kolečka. Pečte na 160°C asi 8 minut.

Po vychladnutí kolečka spojujte krémem a ozdobte čokoládou + ořechy, sypáním nebo marcipánem podle chuti.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


2017-12-12 Dezerty

Poznámka

Z uvedeného množství surovin upečete 2 plechy cukroví.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI