Jablečné kapsičky

zpět
Jablečné kapsičky
Ingredience:
listové těsto1 balenímandlová moučka2 - 3 lžícerozpuštěné máslo2 lžíce
oloupaná a pokrájená jablka dle potřebyskořice1 lžičkarozinky hrst
cukr2 lžíceskořicový cukr na posypání kapsiček1 ksžloutek na pomašlování kapsiček1 ks
hladká mouka na poprášení válu2 lžíce
listové těsto 1 balení, mandlová moučka 2 - 3 lžíce, rozpuštěné máslo 2 lžíce, oloupaná a pokrájená jablka dle potřeby, skořice 1 lžička, rozinky hrst, cukr 2 lžíce, skořicový cukr na posypání kapsiček 1 ks, žloutek na pomašlování kapsiček 1 ks, hladká mouka na poprášení válu 2 lžíce

Příprava

Asi to všichni dobře znáte, že děti mají určité období, kdy "si na něčem ujížděj". No a u Vendulky je to jablečné období - trvá už teda docela dlouho… Takže si Vendulka zase včera přála "štrúdlík". A tak jsem tentokrát zvolila trochu něco jiného a hlavně praktického na zahradu "do ruky".

Na vále posypaném hladkou moukou vyválíme plát z listového těsta a nařežeme si delší obdélníky. Na půlku obdélníku nasypeme trochu mandlové moučky (mohou být i strouhané lískové nebo vlašské ořechy, nebo pokud máte-li alergii na ořechy, použijte strouhanku) a pokapeme rozpuštěným máslem.
Poté navrstvíme pokrájená jablka, posypeme skořicí, rozinkami, cukrem a překlopíme druhou půlkou těsta, z části obdélníku. Teď pomocí vidličky zamačkáme všechny tři strany kapsičky, tak abychom kapsičku uzavřeli. Kapsičku přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a pomocí nože nařízneme povrch kapsičky, aby měla kudy unikat pára při pečení. Pak už jen pomašlujeme žloutkem, posypeme skořicovým cukrem a pečeme při 180°C asi 20 minut do zlatova.

2016-06-23 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI