Jablečné řezy zpět

Ingredience:
hladká mouka400 gvejce1 ksHera1 ks
prášek do pečiva1 ksvymačkaná citronová šťáva1 lžícemléko7 lžic
vanilkový cukr1 ks
Náplň:
jablka (nastrouhaná)1 kgvanilkový pudink2 balíčkycukr8 lžic
vanilkový cukr2 balíčkyrozinky dle potřebyskořice (nemusí být) dle chuti
hladká mouka 400 g, vejce 1 ks, Hera 1 ks, prášek do pečiva 1 ks, vymačkaná citronová šťáva 1 lžíce, mléko 7 lžic, vanilkový cukr 1 ks, jablka (nastrouhaná) 1 kg, vanilkový pudink 2 balíčky, cukr 8 lžic, vanilkový cukr 2 balíčky, rozinky dle potřeby, skořice (nemusí být) dle chuti

Příprava

Recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem.

Řezy jsou pořád oblíbené na všechny způsoby. Je pravdou, že je doma v kuchyni moc neohřejí, za to časově to skoro nestojí za řeč. Můžete se hned ohlédnout po další chutné variantě, třeba zde na pažitce.

Těsto se zpracuje, poté rozdělí na dva díly a z každého se vyválí plát. První plát položíme na tukem vymazaný plech a uděláme i okraje (jako „vaničku). 
Poté dáme na těsto jablečnou směs (všechny ingredience smíchat dohromady, včetně pudingového prášku). 
Na jablečnou směs položíme druhý plát těsta. Sem tam uděláme do těsta pár dírek (vidličkou, nebo párátkem), aby mohla vycházet pára při pečení a poté povrch těsta potřeme rozšlehanými žloutky, pro zlatavou barvu. 
Řezy pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 30 minut – do zlatova.

2015-03-06 Dezerty

Poznámka

Recept je uveden na velký hluboký plech - vnitřní rozměr plechu, tj. bez okrajů - 38 x 32 cm.

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI