Ingredience: | |||||
hladká mouka | 400 g | vejce | 1 ks | Hera | 1 ks |
prášek do pečiva | 1 ks | vymačkaná citronová šťáva | 1 lžíce | mléko | 7 lžic |
vanilkový cukr | 1 ks | ||||
Náplň: | |||||
jablka (nastrouhaná) | 1 kg | vanilkový pudink | 2 balíčky | cukr | 8 lžic |
vanilkový cukr | 2 balíčky | rozinky | dle potřeby | skořice (nemusí být) | dle chuti |
Recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem.
Řezy jsou pořád oblíbené na všechny způsoby. Je pravdou, že je doma v kuchyni moc neohřejí, za to časově to skoro nestojí za řeč. Můžete se hned ohlédnout po další chutné variantě, třeba zde na pažitce.
Těsto se zpracuje, poté rozdělí na dva díly a z každého se vyválí plát. První plát položíme na tukem vymazaný plech a uděláme i okraje (jako „vaničku).
Poté dáme na těsto jablečnou směs (všechny ingredience smíchat dohromady, včetně pudingového prášku).
Na jablečnou směs položíme druhý plát těsta. Sem tam uděláme do těsta pár dírek (vidličkou, nebo párátkem), aby mohla vycházet pára při pečení a poté povrch těsta potřeme rozšlehanými žloutky, pro zlatavou barvu.
Řezy pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 30 minut – do zlatova.
Recept je uveden na velký hluboký plech - vnitřní rozměr plechu, tj. bez okrajů - 38 x 32 cm.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI