Ingredience: | |||||
listové těsto | 1 balení | jablka | 2 ks | hřebíček | 3 ks |
meruňková marmeláda | dle potřeby | skořicový cukr | dle chuti | voda | dle potřeby |
šťáva z 1/2 malého citronu | dle chuti |
Recept jsem našla na stránkách nejrecept, kde mě tyto růžičky opravdu očarovaly. Tak jsem se do nich pustila hnedle, jak jsem koupila listové těsto. Tímto děkuji stránce za inspiraci a vy si je pojďte udělat spolu se mnou.
Vyválíme listové těsto a nakrájíme jej na tenké proužky. Každé jablko omyjeme, rozkrojíme na dvě půlky, zbavíme jádřince a nakrájíme na tenoučké plátky, které dáme na chvilku povařit do vody se třemi hřebíčky, cukrem a šťávou z citronu.
Vývar z jablíček je vynikající právě teď na podzim, můžete si jej později vychutnat k hotově upečeným růžičkám Proužky listového těsta potřeme meruňkovou marmeládou, pocukrujeme skořicovým cukrem a po celé jedné straně je poklademe povařenými plátky jablka.
Stranu proti vyskládaným jablkům přeložíme přes jablka tak, aby byla přikryta jen z poloviny, a pak takto připravené proužky s jablky srolujeme a vytvoříme z nich růžičky. Ty vložíme do formiček na muffiny a pečeme je při teplotě 180 st. dozlatova. Upečené růžičky posypeme moučkovým cukrem nebo je necháme jen tak, jsou velmi efektní.
Zdroj receptu: http://www.nejrecept.cz/recept/fenomenalni-ruzicky-z-jablek-a-listoveho-testa-r1204
Skořicový cukr si vyrobte doma sami. Dejte obyčejný nebo hnědý cukr do mísy a přimíchejte jednoduše jednu polévkovou lžíci na 2-3 lžíce cukru krupice. Je to jednoduché a chutné. Z jednoho listového těsta nakrájíte 5 proužků.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI