Jablečný závin z tvarohového těsta zpět

Těsto (2 velké záviny):
hladká mouka560 gsůl špetkahrubá mouka4 lžičky
prášek do pečiva1 kstvaroh1 vanička (250g)Hera/Stela1 ks (250g)
celá vejce2 ks
Náplň:
jablka dle chuticukr dle chutiskořice dle chuti
mleté oříšky dle chutivanilkový cukr dle chuti
hladká mouka 560 g, sůl špetka, hrubá mouka 4 lžičky, prášek do pečiva 1 ks, tvaroh 1 vanička (250g), Hera/Stela 1 ks (250g), celá vejce 2 ks, jablka dle chuti, cukr dle chuti, skořice dle chuti, mleté oříšky dle chuti, vanilkový cukr dle chuti

Příprava

Je tady víkend a chtělo by to nějakou tu dobrotu ke kávičce, že jo? Štrúdl milujeme a ne vždy mám k dispozici listové těsto, takže přijde vhod tento receptík.

Veškeré sypké ingredience promíchat, udělat důlek, přidat vejce, pokrájený změklý tuk a přidat tvaroh. Vše zpracovat v jednu velkou kouli, kterou je potřeba rozdělit na dvě části (2 záviny).

Vál posypat hladkou moukou a válečkem vyválet plát. Plát jsem posypala mandlovou moučkou (záměna za strouhanku, mohou být i jemně mleté oříšky vlašské, nebo lískové), pokapala máslem, poté dala vrstvu strouhaných jablíček, rozinek, pokrájených jablíček, posypala skořicí, cukrem, vanilkovým cukrem a zatočila jsem jako roládu.

Na plech jsem opatrně přenesla závin spojem dolů na plech. Celý závin jsem potřela rozšlehaným žloutkem a posypala mandlemi.

Závin se peče ve vyhřáté troubě na 180°C do zlatova – já pekla cca 35 minut. Těsto je úplně jiné, než listové těsto, či těsto na závin zadělávané octem. Je to zase trochu úplně něco jiného, ale dobrého.

2019-10-07 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI