Jablkovo-ořechová buchta zpět

Ingredience:
střední jablka7 kspolohrubá mouka330 g (2 hrnky)cukr krupice180 g (necelý hrnek)
nahrubo sekané ořechy150 g (hrnek)olej125 ml (1/2 hrnku)velká vejce2 ks
skořice2 lžičkyjedlá soda2 lžičky
střední jablka 7 ks, polohrubá mouka 330 g (2 hrnky), cukr krupice 180 g (necelý hrnek), nahrubo sekané ořechy 150 g (hrnek), olej 125 ml (1/2 hrnku), velká vejce 2 ks, skořice 2 lžičky, jedlá soda 2 lžičky

Příprava

Občas se stane, že mi nějaká kamarádka a nebo i fanoušek pošle tip na recept, který mu chutnal a který mám zkusit i já. Tahle situace nastala v úterý večer, když mi kamarádka Lucka (tímto jí moc děkuji) poslala recept na přirozeně bezlaktozovou buchtu, kam se vejde spousta jablek, je rychlá a ještě dobrá. Takže jsem jí do dvou hodin upekla (a spotřebovala většinu strupatých jablek, které jsem doma našla) a uznala, že je fakt dobrá a dost jednoduchá. Oproti originálu jsem ubrala dost cukru a servírování vylepšila o zakysanou smetanu (bezlaktozovou samozřejmě) - ta se totiž k jablečno-skořicové chuti parádně hodí.

Troubu zapneme na 180°C (horkovzduch na 160°C).

Jablka omyje a i se šlupkou je nahrubo nastrouháme do mísy. Přidáme k nim vajíčka, olej, ořechy a promícháme.

V další míse smícháme mouku, cukr, skořici a sodu. Tuto směs přidáme k jablečné a vařečkou promícháme - půjde to trochu ztuha, těsto není vůbec tekuté, ale nevadí to, na výsledné chuti to nic nezmění.

Velký plech (35 x 40 cm) zlehka postříkáme vodou a vyložíme pečícím papírem (ten díky vodě k plechu hezky přilne). Na plech přeneseme těsto a stěrkou ho rozmažeme rovnoměrně na celou plochu. Dáme péct na 30-40 minut, dokud zapíchnutá špejle nevyjde suchá.

Před podáváním necháme zcela zchladnout.

My si k podávání zamilovali kopeček zakysané smetany na každou porci (v mém případě samozřejmě bezlaktozové), ale buchta je dobrá i samotná, nebo politá čokoládou (klidně lze použít polevu z míša řezů).

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


2018-01-18 Dezerty

Poznámka

Zdroj: www.labuznik.cz.

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI