Jablkový koláč s čokoládovou polevou zpět

Ingredience:
vejce (oddělíme žloutky od bílků)4 ksnahrubo mleté ořechy100 gmletý mák100 g
polohrubá mouka100 gprášek do pečiva1/2 balíčkustrouhaná nebo nahrubo posekaná jablka i se slupkou500 g (cca 5 malých jablíček zbavených jádřinců)
cukr150 g (nebo dle chuti)čokoláda na vaření100 gmáslo kousek
vejce (oddělíme žloutky od bílků) 4 ks, nahrubo mleté ořechy 100 g, mletý mák 100 g, polohrubá mouka 100 g, prášek do pečiva 1/2 balíčku, strouhaná nebo nahrubo posekaná jablka i se slupkou 500 g (cca 5 malých jablíček zbavených jádřinců), cukr 150 g (nebo dle chuti), čokoláda na vaření 100 g, máslo kousek

Příprava

Koláč je tak rychlý, že přemýšlím, co napíši do přípravy....

Tyhle buchtičky mám opravdu ráda, všechno zamíchat a upéct, to prostě musí dokázat i úplná začátečnice v kuchyni a co se týče sladkého vypékání, tak se opravdu za takovou začátečnici pořád považuji :)

Ingredience smícháme dohromady, nakonec vmícháme sníh z bílků  a hutné těsto dáme do koláčové formy, uhladíme a pečeme na 180°C cca 35 minut.
Po vychladnutí vyklopíme a polijeme čokoládovou polevou, kterou jsem udělala z kousku másla a 100g čokolády na vaření (rozpuštěné v mikrovlnné troubě). Zase nechte malinko ztuhnout.

Jablka dělají tento moučník vláčným, nešetřete ani jablky, ani mákem.


2014-06-23 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI