Jablkový koláč zpět

Ingredience:
hladká mouka550 gmoučkový cukr200 gHera1 ks
vejce2 ksvanilkový cukr1 balíčekmouka na vál dle potřeby
rozinky namočené v rumu dle chutivlašské ořechy dle chutioloupaná a vykrájená jablkacca 1 kg
skořicový cukr2 balíčkymáslo1 lžičkastrouhanka na opražení3 lžíce
hladká mouka 550 g, moučkový cukr 200 g, Hera 1 ks, vejce 2 ks, vanilkový cukr 1 balíček, mouka na vál dle potřeby, rozinky namočené v rumu dle chuti, vlašské ořechy dle chuti, oloupaná a vykrájená jablka cca 1 kg, skořicový cukr 2 balíčky, máslo 1 lžička, strouhanka na opražení 3 lžíce

Příprava

Jablek se letos urodila spousta a vnoučata tento koláč prostě milují.

Mouku prosejeme na vál, přidáme cukr, změklý tuk, vejce, vanilkový cukr a zpracujeme těsto, které necháme v lednici asi půl hodiny uležet zabalené ve folii.

Těsto rozdělíme na dva stejné díly a vyválíme na velikost plechu a pomocí vlečku přeneseme na vymazaný plech. Posypeme opraženou strouhankou a poklademe nahrubo nastrouhanými a vymačkanými jablky. Posypeme skořicovým cukrem, rozinkami a nasekanými vlašskými ořechy. Přikryjeme druhým plátem těsta, potřeme rozšlehaným žloutkem s trochou vody a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů dozlatova.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2018-10-12 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI